Inghetata prajita

de luminita20_2006 in Dulciuri, 16 Iun 2011 | 2700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 
  • inghetata  
  • felii de cozonac/blat de tort/chec(cate bilute de inghetate facem atatea felii trebuie sa avem )
  • lapte
  • esenta de vanilie(sau care va place)
  • 4 linguri faina
  • 8 gr drojdie
  • apa
  • ulei pentru prajitit
  • Glazura -ciocolata si frisca 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata prajita:

Cu ajutorul lingurii se modeleza niste bilute de inghetata si se dau la congelator. Trebuie sa se intareasca foarte bine. Cozonacul il taiem felii. Intr-o farfurie punem laptele si inmuiem feliile. 

 In mijlocul feliei se pune inghetata si o impachetam bine in cozonac .Daca raman portiuni fara cozonac mai adaugam  bucati.  

Strangem bine sa eliminam excesul de lapte . Dupa ce am terminat de modelat dam la frigider( eu fiecare biluta am pus-o in punga ) , pana cand se intaresc bine.( le-am facut cu o zi inainte )  

Intr-un vas se amesteca faina cu apa si drojdie astfel incat sa rezulte un aluat ceva mai gros decat la clatite. Bilele se dau prin faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei bine incins pana cand se rumenesc.

Glazura: se pune intr-un vas sau punga ciocolata si frisca in parti egale si se dau la microunde pana cand se topeste ciocolata.

Se glazureaza bulgarii de inghetata prajita.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Inghetata prajita-0
Inghetata prajita-1
Inghetata prajita-2
Inghetata prajita-3
Inghetata prajita-4

COMENTARII (17)

luminita20_2006

luminita20_2006 1

19.06.2011, 09:29

adasev12 se poate folosi chec , cozonac sau pandispan, Mihaela in mijloc surprinzator gasesti inghetata, nu se topeste...dar se papa imediat , Fetelor va zic cu cea mai mare incredere sa incercati e foarte buna...daca nu aveti timp va invit la mine mai am de o tura

marcela1979

marcela1979 1

19.06.2011, 09:50

vin si eu la o portie

nikko_nikko

nikko_nikko 1

21.06.2014, 14:50

am mancat la un restaurant chinezesc inghetata prajita ... foarte buna numai ca arata ca o sfera si stratul prajit era mult mai subtirel, oricum felicitari pentru incercare si reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!