Inghetata prajita

de luminita20_2006 in Dulciuri, 16 Iun 2011 | 5120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 
  • inghetata  
  • felii de cozonac/blat de tort/chec(cate bilute de inghetate facem atatea felii trebuie sa avem )
  • lapte
  • esenta de vanilie(sau care va place)
  • 4 linguri faina
  • 8 gr drojdie
  • apa
  • ulei pentru prajitit
  • Glazura -ciocolata si frisca 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata prajita:

Cu ajutorul lingurii se modeleza niste bilute de inghetata si se dau la congelator. Trebuie sa se intareasca foarte bine. Cozonacul il taiem felii. Intr-o farfurie punem laptele si inmuiem feliile. 

 In mijlocul feliei se pune inghetata si o impachetam bine in cozonac .Daca raman portiuni fara cozonac mai adaugam  bucati.  

Strangem bine sa eliminam excesul de lapte . Dupa ce am terminat de modelat dam la frigider( eu fiecare biluta am pus-o in punga ) , pana cand se intaresc bine.( le-am facut cu o zi inainte )  

Intr-un vas se amesteca faina cu apa si drojdie astfel incat sa rezulte un aluat ceva mai gros decat la clatite. Bilele se dau prin faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei bine incins pana cand se rumenesc.

Glazura: se pune intr-un vas sau punga ciocolata si frisca in parti egale si se dau la microunde pana cand se topeste ciocolata.

Se glazureaza bulgarii de inghetata prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

luminita20_2006 1

19.06.2011, 09:29

adasev12 se poate folosi chec , cozonac sau pandispan, Mihaela in mijloc surprinzator gasesti inghetata, nu se topeste...dar se papa imediat , Fetelor va zic cu cea mai mare incredere sa incercati e foarte buna...daca nu aveti timp va invit la mine mai am de o tura

marcela1979 1

19.06.2011, 09:50

vin si eu la o portie

nikko_nikko 1

21.06.2014, 14:50

am mancat la un restaurant chinezesc inghetata prajita ... foarte buna numai ca arata ca o sfera si stratul prajit era mult mai subtirel, oricum felicitari pentru incercare si reusita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata