Inima de capsuni

de lili2010 in Torturi, 10 Iul 2011 | 3609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua,
  • 60g faina,
  • 60g zahar
  • pentru sosul de capsuni:
  • 100g capsuni,
  • 2 linguri de zahar
  • pentru crema de capsuni:
  • 200g capsuni,
  • 200ml frisca ,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 foi de gelatina
  • pentru crema de vanilie:
  • 100ml lapte,
  • un baton de vanilie(sau zahar vanilat),
  • 100ml frisca,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 foi de gelatina
  • pentru montaj si decor:
  • 200 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de capsuni:

Se prepara un blat  obisnuit din oua,zahar si faina. Se îmbraca cu hartie de copt o forma cu pereti detasabili,in care se pune la copt compozitia de blat.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200 grade.
Când este copt,se scoate si se lasa sa se  raceasca inainte de  a detasa hartia .
  Pregatim sosul de capsuni:capsunile si zaharul se mixeaza bine,apoi sosul obtinut se incalzeste pe foc mic,pentru a se topi zaharul. Cu acest sos se inmoaie blatul.

 Pentru crema de capsuni,se mixeaza de asemeni capsunile cu zaharul,se pune sosul obtinut pe foc pentru a se incalzi putin. Foile de  gelatina se pun intr-un vas cu apa rece la inmuiat,se scot,se storc si se adauga in sosul de capsuni caldut.Se amesteca pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a sosului.Se bate frisca peste care se adauga sosul de capsuni obtinut.
  Incepem sa asamblam prajitura: asezam blatul in forma si dispunem pe marginea acesteia de jur imprejur,jumatati de capsuni cu partea bombata in interior.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi cateva capsuni taiate in sferturi(in functie de marimea lor) , se adauga restul cremei de capsuni,se niveleaza si se da la rece.

  In acest timp,preparam crema de vanilie:Batonul de vanilie il taiem in doua pe lung,razuim semintele de vanilie si le adaugam impreuna cu batonul de vanilie in laptele cu zahar,pe foc mic,pentru a infuza si pentru a se topi zaharul. Scoateti batonul de vanilie si lasati putin sa se raceasca.Gelatina,de asemeni hidratata in apa rece,se scoate din apa,se stoarce si se adauga in compozitie.Se amesteca bine pana la dizolvarea totala a gelatinei si racirea completa a compozitiei.Se bate frisca,peste care se adauga aceasta ultima compozitie.
 Scoateti prajitura din frigider,verificati daca stratul de crema este intarit si adaugati al doilea strat de crema.
Decorati cu capsuni sau dupa cum va doreste inima ;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inima de capsuni 114667
retete culinare - Inima de capsuni 114671
retete culinare - Inima de capsuni 114672
retete culinare - Inima de capsuni 114673

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

23.07.2011, 13:28

imi dai mie inima ta?

marieta 1

23.07.2011, 13:43

un tort fin!!!!!!!!!!!!!!!imi place!

diaconta 1

22.01.2013, 08:52

La multi ani cu multa bucurie!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18