Inimioare aromate

de cccris in Prajituri, 11 Feb 2010 | 2519 vizualizari

 

In realitate este o reteta de chec la care se adauga rahat si nuci prajite in putin unt. Se cheama chec de zahar ars. Eu am vrut sa fac inimioare, iar baietii au zis ca e ca turta dulce. Din cauza cuisoarelor si scortisoarei.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 1/2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3-4 cuisoare pisate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare aromate:

3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.           

Restul de zahar se dizolva in restul de apa.          

Se amesteca ambele siropuri, se incorporeaza faina si celalalte ingrediente.          

Se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hirtie de copt si se pune in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-50 min (depinde de forma, de cuptor).          

Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de preferat pe un gratar.          

Se decupeaza forme de inimioare.          

Se decoreaza inimioarele cu buttercream (sau orice glazura vreti) dupa gust si pricepere.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inimioare aromate 16950
retete culinare - Inimioare aromate 16951
retete culinare - Inimioare aromate 16952
retete culinare - Inimioare aromate 16953
retete culinare - Inimioare aromate 16954
retete culinare - Inimioare aromate 16955

COMENTARII (9)

cccris 1

12.02.2010, 00:20

si nu ai impartit cu noi?

Sylvia 1

12.02.2010, 11:13

Vai ce bine arata

cccris 1

12.02.2010, 12:45

vai ce bine au aratat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S