Inimioare aromate

de cccris in Prajituri, 11 Feb 2010 | 4645 vizualizari

 

In realitate este o reteta de chec la care se adauga rahat si nuci prajite in putin unt. Se cheama chec de zahar ars. Eu am vrut sa fac inimioare, iar baietii au zis ca e ca turta dulce. Din cauza cuisoarelor si scortisoarei.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar pudra
  • 2 1/2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3-4 cuisoare pisate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare aromate:

3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.           

Restul de zahar se dizolva in restul de apa.          

Se amesteca ambele siropuri, se incorporeaza faina si celalalte ingrediente.          

Se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hirtie de copt si se pune in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-50 min (depinde de forma, de cuptor).          

Se scoate din cuptor si se lasa la racit, de preferat pe un gratar.          

Se decupeaza forme de inimioare.          

Se decoreaza inimioarele cu buttercream (sau orice glazura vreti) dupa gust si pricepere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare aromate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Apple pie englezeasca