Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)

de Patricia Iordache in Cafea, 28 Iul 2013 | 5025 vizualizari

 

ZIlele trecute bucatars Angyb a postat o imagine in care era un pahar plin cu cuburi de cafea congelata si lapte. Desi nu beau cafea, tare mult mi-a placut ideea si ce mi-am spus...daca are atata lapte, e si rece, afara e cald...merita sa incerc. Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inimioarele de cafea:
  • 2 lingurite zahar tos;
  • 2 lingurite cu varf de cafea (eu am pus Iacobs);
  • 250 ml apa.
  • Pentru restul preparatului:
  • 3 linguri frisca lichida;
  • 150 ml. lapte rece;
  • 6 inimioare de cafea inghetata;
  • putin zahar tos (pentru decorarea paharului)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee):

Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.

Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.

Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).

Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.

Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de  cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.

 

TIPS-URI

1

Cuburile de cafea se vor topi treptat si vom avea astfel o cafea cu lapte, rece, tocmai buna pe caldura aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Costeo, Motanel...

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Angy, multumesc inca o data pentru poza postata! Altfel nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac asa ceva.

simona72 1

29.07.2013, 21:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cafea andaluza