Inimioare dulci

de janet in Prajituri, 28 Mar 2010 | 5480 vizualizari

 

Tot pentru sarbatori ,m-am gindit sa va arat niste inimioare pufoase si dulci,ca tot sinteti cu aluatul pe miini sa incercati sa faceti si alt ceva .Se pot face si din aluatul de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • -200 gr de margarina
  • -40 gr drojdie
  • -o ceasca de lapte
  • -2 linguri de zagar
  • -1 lingura de otet
  • -un praf de sare
  • -faina sa iasa un aluat virtos(400-500 gr)
  • -miez de nuca macinat
  • -ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora,sau il putem face de seara si il coacem a doua zi.
Cind am hotarit sa coacem ,punem aluatul pe planseta,il sucim in forma de rulou ,dupa care cu un cutit portionam ,in rondele groase cam de 1-2 cm.
Acum ,luam cite o rondea ,o sucim in foaie subtire, ungem cu ciocolata topita,sau nuca macinata cu zahar.
Dupa ce am uns foaiea, o facem rulou.Ruloul obtinut il pliem in doua.astfel pliat il intoarcem cu marginea spre noi si cu un cutit ascutit ,facem o taietura pe mijloc,de la un capat la altul(dar nu de tot)cind desfacem sa ramina prins la mijloc.Astfel obtinem o inimioara.
Procedam asa cu toate rondelele.Ungem o tava cu margarina,punem inimioarele,le ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins ,cam 20 de min,la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

28.03.2010, 20:56

Janet, imi place, ai spart tiparele!

janet 1

28.03.2010, 21:49

Am zis sa mai incercam si alt ceva ,sa mai iesim din rutina si ma bucur ca va place!

danis 1

29.03.2010, 01:01

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nutella si nuca