Inimioare dulci

de janet in Prajituri, 28 Mar 2010 | 2384 vizualizari

 

Tot pentru sarbatori ,m-am gindit sa va arat niste inimioare pufoase si dulci,ca tot sinteti cu aluatul pe miini sa incercati sa faceti si alt ceva .Se pot face si din aluatul de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • -200 gr de margarina
  • -40 gr drojdie
  • -o ceasca de lapte
  • -2 linguri de zagar
  • -1 lingura de otet
  • -un praf de sare
  • -faina sa iasa un aluat virtos(400-500 gr)
  • -miez de nuca macinat
  • -ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci:

Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora,sau il putem face de seara si il coacem a doua zi.
Cind am hotarit sa coacem ,punem aluatul pe planseta,il sucim in forma de rulou ,dupa care cu un cutit portionam ,in rondele groase cam de 1-2 cm.
Acum ,luam cite o rondea ,o sucim in foaie subtire, ungem cu ciocolata topita,sau nuca macinata cu zahar.
Dupa ce am uns foaiea, o facem rulou.Ruloul obtinut il pliem in doua.astfel pliat il intoarcem cu marginea spre noi si cu un cutit ascutit ,facem o taietura pe mijloc,de la un capat la altul(dar nu de tot)cind desfacem sa ramina prins la mijloc.Astfel obtinem o inimioara.
Procedam asa cu toate rondelele.Ungem o tava cu margarina,punem inimioarele,le ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins ,cam 20 de min,la foc mediu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Inimioare dulci 23950
retete culinare - Inimioare dulci 23951
retete culinare - Inimioare dulci 23952

COMENTARII (9)

Teo 1

28.03.2010, 20:56

Janet, imi place, ai spart tiparele!

janet 1

28.03.2010, 21:49

Am zis sa mai incercam si alt ceva ,sa mai iesim din rutina si ma bucur ca va place!

danis 1

29.03.2010, 01:01

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D