Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 3269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza Ricotta
  • 100 gr miere de salcam
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic (10 gr) gelatina
  • Pentru sos
  • 1 conserva (400 gr) capsuni
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • coniac, pentru insiroparea blatului
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni:

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare.

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa si zeama de lamaie.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se inglobeaza apoi albusurile spuma iar compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Blatul se lasa sa se raceasca complet.

Pentru umplutura, se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute.Se amesteca mierea cu semintele de vanilie si branza Ricotta.Gelatina se incalzeste putin pana cand se topeste apoi se incorporeaza in amestecul cu branza.Compozitia obtinuta se da la rece pana cand incepe sa se intareasca.

Pentru sos, se paseaza capsuni cu tot cu sirop, cu esenta de portocale, coaja rasa si zeama de lamaie apoi siropul obtinut se da la rece.
Pentru asamblare, se taie din blatul racit, pentru fiecare portie, cate 2 inimioare.Se aseaza o inimoara pe o farfurie si se insiropeaza cu coniac.Se pune deasupra 2 linguri de umplutura si se acopera cu a 2-a inima insiropata cu coniac si pudrata cu zahar, presand-o usor. De jur-imprejurul inimii se toarna sirop de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni