Invartita

de iry-gabriela in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 12319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub de drojdie,
  • 2 linguri zahar+150gr zahar,
  • 200ml apa calduta ,
  • faina cat cuprinde ,
  • 3 linguri ulei,
  • un castron de nuci
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita:

Se face o maia din 200 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdie, care se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul.  

Separat se aseaza intr-un vas faina care a fost cernuta, se presoara un praf de sare si se adauga maiaua crescuta si ulei. Se framanta un aluat elastic care se lasa la crescut intr-un vas acoperit.

Separat nucile se prajesc un pic si se macina. Dupa ce a crescut aluatul se intinde o foaie destul de subtire, se unge cu ulei si se presoara cu zahar si nuca macinata cat de mult dorim. Se ruleaza strans si se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei, in forma de spirala. Se da la cuptorul care a fost bine incins, cam 30 de minute, dupa care se scoate si se stropeste cu un sirop facut din 4 linguri de apa, 1 lingura de zahar si esenta si se se da iar la cuptor inca 10 minute.    

Dupa ce se scoate se pudreaza cu zahar pudra sau nuca macinata dupa preferinta. Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert invartita cu nuca reteta de post de placinta delicioasa cu nuca