Invartita cu cirese galbene

de anisoara in Dulciuri, 3 Iul 2010 | 2735 vizualizari

 

Stiu , ca va aparut zambetul pe buze, si o dorinta foarte mare de a manca o bucata de invartita calduta si moale ,cu cirese albe, aromate de sucul de lamaie. O bunatate - nu am ce sa mai spun. Sper , ca din ceia ce am postat pana acum, veti prepara si voi cate ceva , si veti ramane incantati de gustul , care ma starui sa vi-l redau... gustul copilariei...

 

INGREDIENTE

  •  
  • aluat fraged dospit
  • 1kg de cirese albe
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 300 gr de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu cirese galbene:

 


Aluatul se prepara dupa reteta expusa

 Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu sucitorul mai subtire si in partea opusa , mai grosuta. Aceas truc se  face  in asa mod , pentru ca in acest aluat, unde este aranjata umplutura, el nu va creste suficient. De aceia se lasa o bucata de aluat mai gros, ca sa ii simtim gustul adevarat al copturii.

Se repartizeaza umplutura la distanta de 3-4 cm de la marginea aluatului.

Urmariti pozele.

Se acopera cu capatul gol al aluatului si se mai imprastie putina umputura. Dupa aceea se strange in rulada si se lipesc bine marginile aluatului intre ele. Rulada primita , se ingramadeste putin si se aranjeaza in tava, unsa cu putin ulei, si presarata cu putina faina, sau la fundul tavii aranjati o bucata de hartie de pergament, unsa cu ulei, pentru ca sa o puteti scoate mai usor dupa coacere.
Se lasa tava intr-un loc caldut, pentru ca sa creasca rulada. Dupa aceia , se unge cu galbenus de ou , amestecat cu o lingurita de apa. Si se coace la cuptorul incins pana la 170 C timp de 30 minute.

Urmariti dupa cuptorul  care il aveti.

Se lasa in tava sa se raceasca putin si apoi se scoate din tava cu mare atentie pentru ca este foarte frageda si umeda.

prepararea umpluturii

: Ciresele se spala si se scot samburii , se stropeste cu sucul de lamai si se amesteca.. Se clocoteste 200 ml de apa cu zaharul si se toarna peste cirese. Se inveleste bine cu un prosop cca 20 minute. Dupa ce ciresele s-au inmuiat, se scurge siropul din cirese se se lasa sa se raceasca , pentru ca mai departe sa o puteti folosi, ca umplutura la coptura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39916
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39920
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39921
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39922
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39923
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39924
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39925
retete culinare - Invartita cu cirese galbene 39926

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

Laly 1

05.07.2010, 00:28

Si de la mine nota 100

anisoara 1

06.07.2010, 20:41

Iti multumesc, Laly.

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D