Invartita cu mere si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 13797 vizualizari

 

Daca vreti introducere n-aveti decat sa o faceti,eu trec direct in subiect.....

 

INGREDIENTE

  • Umplutura
  • 2 kg mere
  • 150 gzahar
  • 15 g scortisoara
  • 200 g nuca macinata
  • Aluat
  • 700 g faina
  • 1 plic Garant pentru aluaturi dospite
  • 150 g zahar
  • 150 g osanza
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
  • pentru pudrat
  • zahar farin
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu mere si nuca:

Mai intai pregatim umplutura: Curatam si radem merele pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama si le punem la calit cu zaharul si scortisoara. Cand sunt calite suficient tragem cratita de pe foc si adaugam nuca macinata. Lasam sa se raceasca pana pregatim aluatul

Aluat : Intr-un castron cernem faina si in mijloc presaram plicul de garant. Separat mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam osanza si mixam incontinuare, apoi laptele (toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, laptele nu trebuie incalzit). Rasturnam amestecul in castronul cu faina, adaugam si-un praf d esare, apoi incepem sa framantam aluatul, pana devine compact si nelipicios, lasam sa se odihneasca cca 15 min, apoi putem lucra cu el.

Eu l-am impartit in 3 parti inegale, in functie de marimea formei in care am copt invartita. Am intins foaie dreptunghiulara, am asezat merele si am rulat formand suluri umplute, pe care le-am si rasucit putin apoi le-am asezat in forme rotunde, le-am uns cu ou, am dat formele la cuptor, pe rand ca n-am cuptor mare, cca 30 min, se face testul scobitorii.

Cand este gata se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si daca n-ai rabdare o mananci calda....

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere