Invartita moldoveneasca

de Rux in Prajituri, 13 Dec 2010 | 12115 vizualizari

 

O placinta delicioasa cu branza ...de top...eu am facut o tava mare pentru a multumi doua familii...asa ca daca doriti sa faceti o invartita mai mica reduceti cantitatile. In fotografie e doar o bucatica din placinta mare cat toata tava de cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 1 pachet de unt  200gr
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 600 ml apa
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  •  Pentru presarat pe foaie mai avem nevoie de
  • o canita de zahar.
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • 700 gr branza sarata( telemea)
  • o cana de zahar
  • siropul:
  • o cana zahar,
  • o esenta de vanilie
  • doua cani apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Puneti 1 kg faina in vasul de framantat. Adaugati si drojdia uscata. Zaharul vanilat. Coaja de lamaie. Apoi oul. Apa calduta o turnati putin cate putin, apoi si laptele. Formati un aluat, adaugati si untul topit, apoi si restul de faina.  Faceti un aluat bun, daca se mai cere mai adaugati putina faina cat sa nu se mai lipeasca de maini. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.

Compozitia de branza o facem, amestecand toate ingredientele.

Punem in tava de cuptor o foaie pergament.

Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, o ungem cu ulei, presaram zahar pe ea pe toata suprafata. Punem jumatate din cantitatea de branza si o rulam, apoi o prindem de la mijloc si o invartim, astfel ca partea de jos sa ajunga deasupra. Procedam la fel si cu a doua foaie. Dam la cuptor 60 de minute.

Siropul:

Caramelizam zaharul, stingem cu apa si adaugam esenta, dam un clocot.  

Cu zece minute inainte sa fie gata o scoatem si turnam siropul deasupra. Daca inca nu este rumenita bine mai lasam in plus inca zece minute.

Si pofta mare!

 

 

 

 

 

COMENTARII (32)

Bunica 1

14.12.2010, 19:22

Mai, mai, da bune mai sunt placintele moldovenesti !

elena1988 1

12.01.2011, 13:30

delicioasa

rena 1

27.11.2013, 00:42

asa e la moldova

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59