Ishlere :)

de Anamaria7 in Dulciuri, 26 Aug 2009 | 26206 vizualizari

 

Am tot auzit eu de ele, dar doar acum le-am incercat. Mici si duuulci :D

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 200g unt
  • 1 ou
  • 4 lg smantana
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt praf de copt
  • 500g faina
Crema 1:
  • 200g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lg cacao
[sau] Crema 2:
  • 1 pachet de unt
  • 140g zahar pudra
  • 1 cana lapte
  • 3 lg amidon
  • 3-4 lg cacao/ness
Decorare: ciocolata topita + nuca de cocos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ishlere :):

Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de 2,5cm in diametru. Acestea se asaza pe hartie cerata si se tin la cuptor la 180 C pana devin aurii/aramii (cca 20min).


Pentru crema 1, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga cacaoa.


Pentru crema 2, untul se freaca cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga laptele, iar la final se incorporeaza faina amestecata cu amidonul.


Cu biscuitii scosi din tava si raciti se fac sandvisuri cu crema, iar apoi se scufunda cu cate o parte in ciocolata topita. Asteptam pana se raceste si repetam pe partea cealalta si pe lateral - unde se pune si nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Cel mai bine e daca ciocolata topita e una dulce, nu amaruie; daca se foloseste ciocolata menaj, sa se puna si putin unt.

COMENTARII (11)

Alexandra Burz 1

14.01.2014, 08:00

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 09:04

delicioase

Pushaa 1

14.01.2014, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10