Isler

de Panacris in Prajituri, 24 Dec 2014 | 3604 vizualizari

 

De data asta am combinat 3 rețete de islere ;) , Specifice sărbătorilor de iarnă, din Maramureș, cred că cel neistoric ;) Sunt fursecuri, umplute cu cremă de unt/margarină cu zahăr tos și nucă :D, glazurate cu ciocolată ;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 300 gr
  • rama mit butter 250 gr.
  • zahăr pudră 250 gr.
  • nucă măcinată 150 g.,
  • 1 fiolă de esență rom de la Dr Oetker,
  • praf de copt cu șofran Dr Oetker 1 plic,
  • smânână cât cuprinde pentru frământat, cca 4 linguri ;)
  • CREMA
  • Rama mit Butter 200 g.,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Nucă măcinată 2-3 linguri.
  • Pentru glazură:
  • ciocolată neagră 2 tablete,
  • smântână pentru frișcă 3 linguri ;)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Isler:

Făina, zahărul pudra, nuca,esența de  rom, praful de copt se amestecă cu margarina topită. Totul se frământă cu smântâna până se obține un aluat omogen. Se întinde ușor cu mână pe o planșetă presărată cu făină. Se taie forme rotunde cu un pahar de țuica cu marginile subțiri sau cine are cu o formă rotundă mică. Se pun la copt în tava tapetată cu foaie de pergament în cuptorul preincins cca. 20 de minute. 

 Pentru cremă se freacă bine untul cu zahărul tos până se omogenizează bine și 2-3 linguri de nucă tocată mărunt. Atenție trebuie să se simtă cristalele de zahăr în cremă. 

 Se unesc islere câte două cu cremă de unt, se rostogolesc prin nuca măcinată și se așează pe o tavă. Glazura se toarnă peste islere și se lasă la rece până a două zi. Islerele se fac cu cca. 3 zile înainte de a fi servite, alftel vor fi foarte tari. 

 Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Isler-0
Isler-1
Isler-2
Isler-3
Isler-4
Isler-5
Isler-6
Isler-7
Isler-8
Isler-9
Isler-10
Isler-11
Isler-12

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

26.12.2014, 21:14

Foarte faine!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:21

perfecte

cristeena20

cristeena20 1

14.12.2015, 21:40

vai ce frumoase sunt!!mai ca ma convingi sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!