Islere cu nuca

de Criss in Prajituri, 5 Noi 2013 | 11236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g nuca macinata
  • -200 g unt/margarina
  • -1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie
  • Crema:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -300 ml frisca lichida
  • -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu nuca:

Intr-un castron se adauga toate ingredientele de mai sus si se framanta usor pana cand se face un aluat nelipicios, asemeni compozitiei acestor fursecuri . Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune in frigider 30 minute, dupa care se intinde, se decupeaza cu un pahar , se pun biscuitii in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute. Nu trebuie lasati mai mult pentru ca devin tari si uscati.

Am peferat sa folosesc o crema ganache pentru ca am mai spus, nu agreem cremele cu unt. Asadar, ciocolata se rupe in bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca pana devine o crema lucioasa. Se lasa la rece, minim 2 ore in frigider, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga esenta de rom dupa gust. Se lipesc biscuitii doi cate doi cu aceasta crema, se lasa pana a doua zi dupa care se glazureaza , sau daca va grabiti, le puteti glazura dupa o ora .  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Islere cu nuca 275559
retete culinare - Islere cu nuca 275560
retete culinare - Islere cu nuca 275562
retete culinare - Islere cu nuca 275566
retete culinare - Islere cu nuca 275569

COMENTARII (19)

diana_k 1

07.11.2013, 13:27

Lia_ 1

12.11.2013, 06:07

te-am vizitat rar Criss, pe nedrept

Criss 1

13.11.2013, 14:17

Lia, niciodata nu e prea tarziu sa ma vizitezi. Te mai astept.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L