Islere dupa reteta lui Nagymama!

de Panacris in Prajituri, 10 Dec 2011 | 6843 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la mine, am facut o noua portie de islere dupa reteta ei! Sunt delicioase!!!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • faina 300 g.
  • untura de porc 200 g.
  • zahar 2 linguri
  • sare iodata 2 g.
  • zahar vanilinat 1 plic
  • lapte 25 ml.
  • amoniac 1 lingurita
  • galbenus de ou 1 bucata

Ingrediente pentru crema

  • unt 80% grasime 250 g.
  • zahar tos 300 g.
  • Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere dupa reteta lui Nagymama!:

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu. Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi. Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (adica tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere dupa reteta lui Nagymama!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.12.2011, 18:54

vreau vreau si eu

Panacris 1

11.12.2011, 21:11

Mai au ramas cateva si pentru intarziati

mamaieelena 1

11.12.2011, 23:36

excelente

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Islere cu migdale