Islim kebabi

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 3289 vizualizari

 

Islim kebabi este o mancare traditionala turceasca care se pregateste la cuptor, din felii de vinete prajite, umplute cu chiftele din carne tocata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lungi
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 g carne tocata
  • 3-4 felii miez de paine
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper, boia, sare
  • suc de rosii (sau bulion si apa calda)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islim kebabi:

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.

Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.

Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.

Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Islim kebabi 328460
retete culinare - Islim kebabi 328461
retete culinare - Islim kebabi 328462
retete culinare - Islim kebabi 328463
retete culinare - Islim kebabi 328464
retete culinare - Islim kebabi 328465

COMENTARII (18)

Giana 1

26.06.2014, 08:15

Multumesc

danielachi 1

28.06.2014, 09:24

F interesanta reteta! O voi incerca azi!!!

Giana 1

30.06.2014, 08:51

Sper sa-ti placa Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D