Ispita ciocolatoasa

de diaconta in Prajituri, 11 Sep 2010 | 5146 vizualizari

 

Ce bine ar fi de m-as putea abtine,dar parca ciocolata se cerea iar combinata cu ceva fructe.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 gr Mascarpone
  • 1 plic crema Ole cu gust de capsuni
  • Vanilie Sirop si visine din compot
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita ciocolatoasa:

Pentru Blat:

E un blat ciocolatos care tare-mi place.

8 albusuri

5 galbenusuri

300 gr ciocolata cu lapte

200 gr zahar

200 gr faina

100 gr unt

Sare

Ciocolata si untul se topesc in  vase separate.

Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2 linguri apa.Albusurile se bat si ele spuma si se adauha restul de zahar.

Untul topit se adauga peste spuma de galbenusuri,la fel si ciocolata topita dupa ce s-a racit .

Adaugam si faina si apoi albusurile,amestecand incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si compozitia obtinuta se pune la cuptor pentru 35 de minute.

 Crema 1:

500 gr mascarpone

3 galbenusuri

50 gr zahar tos

400 ml frisca lichida

150 gr zahar praf

Vanilie

150 ml sirop de compot

1 plic gelatina.

Frisca se bate si se pune la frigider.

Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece.

Crema Mascarpone se freaca cu 150 gr zahar praf,pana devine spumoasa.

Galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar tos,vanilia si 150 ml sirop de compot si se pune pe aburi.Se amesteca pana cand are consistenta unei smantani(cam 20 de minute)

Gelatina se incalzeste pe bain marine si apoi se pune peste crema de galbenusuri racita,apoi compozitia se adauga peste crema de mascarpone .

Incorporam incet si frisca batuta si lasam la frigider.

 Crema 2:

1 plic Crema Ole cu gust de capsuni

100 ml frisca lichida

150 ml sirop din compot de visine

150 ml lapte

Se amesteca toate si se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Asamblare:

Peste blat se pune jumatate din Crema de mascarpone,visine din compot,apoi Crema 2 si cealalta jumatate de Crema Mascarpone.

 Pentru ornat am topit ciocolata cu frisca lichida,am glazurat cateva visine din compot(tare mi-a placut efectul) si cam atat…….

 

 

TIPS-URI

1

Blatul trebuie sa iasa precum o ciocolata molcuta,sa nu va faceti probleme ,nu va creste foarte mult.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50558
retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50559
retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50560
retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50561
retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50562
retete culinare - Ispita ciocolatoasa 50563

COMENTARII (53)

claudiaO 1

29.11.2013, 12:36

BUN BUN

laura_n 1

10.01.2014, 20:28

biig like!

diaconta 1

10.01.2014, 22:25

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L