Israeli Shakshouka

de dentistutza in Mancaruri de legume, 6 Sep 2010 | 6784 vizualizari

 

In Israel se manaca o varietate mare de specialitati. Este firesc, acolo traiesc oameni care provin din toate colturile lumii si fiecare gateste "ca la mama lui acasa".
Am incercat acest fel atat facut in casa cat si in restaurante. Se mananca direct din tava in care este preparat,fierbinte si acompaniat de pite calde (pita este lipia orientala care se desface ca un buzunarel si poate fi umpluta cu felurite bunatati.Apropo, mancarea de strada cea mai populara in Israel este "falafel in pita").
Shakshouka se face usor dar nu trebuie sa ii lipseasca gustul specific, acela dat de mirodenia numita Oriental Cumin sau Camun care se gaseste si la Bucuresti in orice magazin cu produse arabesti.
Garantez ca pentru iubitorii mancarurilor cu legume este o adevarata desfatare.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 rosii grase
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml. ulei masline
  • 50 ml. vin alb
  • sare, camun,boia de ardei dulce, 2 frunze dafin,1 lingurita zahar
  • 4 oua
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Israeli Shakshouka:

Rosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama.

Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt.

Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu usturoiul, frunzele de dafin si 1/2 lingurita boia.Dupa 2-3 minute scoatem frunzele de dafin si adaugam ceapa si ardeiul. Acestea se amesteca usor pe foc potrivit pana ce ardeiul incepe sa miroasa a copt. Se pun si  rosiile,se amesteca bine si cand incep sa-si lase sucul se adauga mirodeniile dupa gust,inclusiv zaharul. Amestecand din cand in cand se lasa la foc moale cam 8 minute si se dauga vinul alb. Cand acesta a patruns bine in compozitie se adauga ouale astfel : fiecare ou se sparge cu grija intr-o canuta si se pune facand cu lingura o mica gropita in legumele care fierb ,la oarece distanta unul de celalat. Se lasa totul pe foc mic sa fiarba pana ce se gateste oul si este invelit in albus intarit. Galbenusul trebuie sa ramana moale.

Se serveste imediat.

 

TIPS-URI

1

e buna usor picanta asa ca mirodeniile merg puse cu mana larga si cine doreste poate pune si piper sau ardei iute sau praf de chilli.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Israeli Shakshouka 49531
retete culinare - Israeli Shakshouka 49532
retete culinare - Israeli Shakshouka 49533
retete culinare - Israeli Shakshouka 49534

COMENTARII (7)

Laly 1

06.09.2010, 23:47

Si eu vreau o portie

Rux 1

18.11.2010, 20:28

Da, perfecta pentru gustul meu

adry88 1

30.05.2011, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18