Italian trifle

de Corinuta in Dulciuri, 7 Aug 2010 | 2692 vizualizari

 

In traducere libera...un fleac. Cel mai simplu desert ever! Multumesc Dika ptr reteta! http://www.bucataras.ro/retete/8156/italian-trifle.html

 

INGREDIENTE

  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 40 g unt
  • 80 g cafea expresso
  • 10 piscoturi Savoiardi
  • 80 g ciocolata
  • eventual 50 ml lichior de cafea si 4 caramele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Italian trifle:

Se pune la fiert laptele. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si cu 4 linguri de lapte rece. Cand laptele a fiert se ia de pe foc, se adauga budinca invartind continuu si se mai pune pe foc aprox. 1 minut pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga untul si se omogenizeaza.

Cafeaua se amesteca cu 80 ml apa si eventual cu lichiorul. Se pregatesc 2 cupe in care se pun 2-3 linguri de budinca, 2-3 piscoturi inmuiate bine in siropul de cafea. Se pune alt rand de budinca si inca unul de piscoturi si se incheie tot cu budinca.

Se topeste ciocolata intr-o craticioara impreuna cu 1-2 linguri de apa, apoi se toarna in cupe peste budinca. Se poate orna cu caramele. Se da la frigider 30 de minute, dupa care se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Italian trifle 45376
retete culinare - Italian trifle 45377
retete culinare - Italian trifle 45378
retete culinare - Italian trifle 45379
retete culinare - Italian trifle 45380
retete culinare - Italian trifle 45381
retete culinare - Italian trifle 45382

COMENTARII (25)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.08.2010, 16:55

epurasha2bb 1

09.08.2010, 08:46

savuros! 5 furculite!

articook 1

10.09.2010, 10:59

cu placere vad ca a iesit perfect ! 5 fucru!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S