Jalebi(covrigei insiropati)

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 14929 vizualizari

 

Eu fiind un mare fan al filmelor indiene :"> am zis hai sa incerc o delicatese de a lor dar nu is chiar foarte reusiti la aspect ai mei dar gustul e foarte bun :D

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • un praf sare
  • 300 g iaurt
  • 1 lingurita colorant galben
  • 1 lingura unt topit
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 ml ulei
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jalebi(covrigei insiropati):

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a incins uleiul incepem sa facem covrigeii direct in tigaie.Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetel de bucatarie si lasam sa absoarba surplusul de ulei.

Siropul- punem zaharul cu apa intr-un ibric pe foc si lasam sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea iar la final adaugam zeama Dupa ce surplusul de ulei s-a tras luam  fiecare covrigel si il trecem prin siropul racit dupa care ii putem servi

 

TIPS-URI

1

cand formam covrigeii avem grija ca atunci cand formam capatul la covrig sa il adaugam peste celalalt capat astfel o sa se imprastie in tigaie

2

daca vreti sa arate mai bine ii puteti face mai subtiri

RETETA IN IMAGINI

Jalebi(covrigei insiropati)-0
Jalebi(covrigei insiropati)-1
Jalebi(covrigei insiropati)-2

COMENTARII (26)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 09:28

va multumesc

Sim0na

Sim0na 1

30.04.2013, 09:47

Tare bune trebuie sa fie..

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 16:14

chiar sunt simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!