Jalebi(covrigei insiropati)

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 21945 vizualizari

 

Eu fiind un mare fan al filmelor indiene :"> am zis hai sa incerc o delicatese de a lor dar nu is chiar foarte reusiti la aspect ai mei dar gustul e foarte bun :D

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • un praf sare
  • 300 g iaurt
  • 1 lingurita colorant galben
  • 1 lingura unt topit
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 ml ulei
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jalebi(covrigei insiropati):

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a incins uleiul incepem sa facem covrigeii direct in tigaie.Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetel de bucatarie si lasam sa absoarba surplusul de ulei.

Siropul- punem zaharul cu apa intr-un ibric pe foc si lasam sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea iar la final adaugam zeama Dupa ce surplusul de ulei s-a tras luam  fiecare covrigel si il trecem prin siropul racit dupa care ii putem servi

TIPS-URI

1

cand formam covrigeii avem grija ca atunci cand formam capatul la covrig sa il adaugam peste celalalt capat astfel o sa se imprastie in tigaie

2

daca vreti sa arate mai bine ii puteti face mai subtiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Jalebi(covrigei insiropati)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 09:28

va multumesc

Sim0na 1

30.04.2013, 09:47

Tare bune trebuie sa fie..

gaby_gabytza 1

30.04.2013, 16:14

chiar sunt simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie