Jambon la cuptor

de Constelatialeu in Porc, 1 Feb 2018 | 8943 vizualizari

 

Si ceva carnita......

 

INGREDIENTE

  • cca 2 kg de jambon
  • 3 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri boia dulce
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura sare grunjoasa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon la cuptor:

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min.

Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava asezam hartie de copt, hartia sa fie mai mare, suficient cat sa acoperim jambonul, asezam jambonul, rasturnam peste el amestecul de soia, ulei si boia, acoperim jambonul si pliem bine marginile hartiei de copt, in tava, sub hartia de copt turnam un ibric de apa.

Bagam tava la cuptor la foc mediu cca 3 ore; dupa 3 ore, scoatem jambonul din tava si-l transferam intr-o tava de ceramica, mai ungem putin jambonul cu ulei de masline si presaram boia dulce, turnam o cana cu apa si lasam la cuptor la foc mic inca1 ora sa se rumeneasca.

Se poate servi cu diverse garnituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

03.02.2018, 09:03

Gustos!

mihaelar63 1

05.02.2018, 03:43

Ce-ti veni sa bagi in boala oamenii cu asta ? Acum toata lumea plange dupa jambon ))

Ceausescu 1

23.02.2019, 12:13

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc