Jeleu cu zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 2 Sep 2013 | 1979 vizualizari

 

Va recomand acest jeleu cu un gust bestial!!Am vazut reteta la frumoasa Nigella Lawson pe Paprika si pe cat de usor se face,pe atat e de buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeura
  • 300 ml vin alb de buna calitate
  • 300 g zahar pudra
  • 5 foi de helatina
  • 1 baton de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu cu zmeura:

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim vinul in bolurile unde am pus zmeura. Lasam la frigider cel putin 5 ore.

Se serveste jeleul direct din boluri cu putina frisca lichida nebatuta.

Eu am servit rasturnata pe un platou mic ,deasupra cu Creme Anglaise (un sos de vanilie)

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa rastoarne jeleul pe farfurie mai adaugati 2 foi de gelatina

2

dupa ce s-a intarit bine, tineti bolul cu jeleu cateva secunde in apa fiarta, asa se desprinde usor si cade pe farfurie

RETETA IN IMAGINI

Jeleu cu zmeura-0
Jeleu cu zmeura-1
Jeleu cu zmeura-2
Jeleu cu zmeura-3
Jeleu cu zmeura-4
Jeleu cu zmeura-5
Jeleu cu zmeura-6
Jeleu cu zmeura-7
Jeleu cu zmeura-8

COMENTARII (16)

Corinuta

Corinuta 1

02.09.2013, 13:50

Mvaaaiiiii ce bunatate!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 14:16

ianculubita

ianculubita 1

03.09.2013, 08:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!