Jeleu cu zmeura

de ianculubita in Dulciuri, 2 Sep 2013 | 1935 vizualizari

 

Va recomand acest jeleu cu un gust bestial!!Am vazut reteta la frumoasa Nigella Lawson pe Paprika si pe cat de usor se face,pe atat e de buna si aromata

 

INGREDIENTE

  • 300 g zmeura
  • 300 ml vin alb de buna calitate
  • 300 g zahar pudra
  • 5 foi de helatina
  • 1 baton de vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu cu zmeura:

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim vinul in bolurile unde am pus zmeura. Lasam la frigider cel putin 5 ore.

Se serveste jeleul direct din boluri cu putina frisca lichida nebatuta.

Eu am servit rasturnata pe un platou mic ,deasupra cu Creme Anglaise (un sos de vanilie)

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa rastoarne jeleul pe farfurie mai adaugati 2 foi de gelatina

2

dupa ce s-a intarit bine, tineti bolul cu jeleu cateva secunde in apa fiarta, asa se desprinde usor si cade pe farfurie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Jeleu cu zmeura 256557
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256558
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256559
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256560
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256561
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256562
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256563
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256564
retete culinare - Jeleu cu zmeura 256565

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (16)

Corinuta 1

02.09.2013, 13:50

Mvaaaiiiii ce bunatate!

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 14:16

ianculubita 1

03.09.2013, 08:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55