Jeleu de căpşuni

de diaconta in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 7847 vizualizari

 

Nu i-am spus nici dulceaţă,nici gem pentru că e mai degrabă un jeleu.Eu prefer pentru anumite fructe delicate,puternic parfurmate să folosesc zahar gelifiant ori Gelfix,asta pentru a nu „deteriora” prea mult gustul şi culoarea fructelor prin fierbere şi pentru că nu-mi place să fie prea dulce indiferent că e vorba de gem ori dulceaţă.Stiu că unii nu sunt de acord cu folosirea gelfixului,dar e alegerea fiecaruia.Mie îmi place foarte mult culoarea superbă şi aroma preparatului obţinut.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capşuni
  • 1 kg zahar
  • 4 plicuri Gelfix 3:1+2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de căpşuni:

Capşunii i-am curatat,i-am spalat si i-am lasat cu zahar de dimineata pâna seara.

Am amestecat din când în când sa se topeasca zaharul.

Am zdropit o parte din capsuni cu blenderul vertical si altii i-am lasat întregi.

Am pus amestecul sa fiarba cam 20 de minute.

Am cules spuma formata.

Gelfixul l-am amestecat cu cele doua linguri de zahar,apoi l-am pus peste capsuni.

Am mai fiert 15 minute,apoi am oprit focul.

Puteti sa scoateti pe o farfurie,sa lasati sa se raceasca si sa vedeti daca se încheaga.

Am pus fierbinte în borcane,le-am închis si le-am lasat sa se raceasca acoperite cu o patura.

Acum parca ma tenteaza sa-i fac felul cu niste clatite….dar mai bine mai astept putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

iry-gabriela 1

25.06.2013, 16:11

bun acest jeleu

ionela2682 1

26.06.2013, 10:35

Ce culoare superba!!!Die prezentarea m-a lasat cu gura cascata!!!Bravo !

diaconta 1

26.06.2013, 11:54

Multumesc Ionela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese