Jeleu de rubarba si capsuni

de adnia in Dulceata / Gem, 23 Iun 2013 | 1242 vizualizari

 

Combinatia aceasta e pur si simplu adorabila! Niciodata parca nu reusesc sa-mi fac stocul de retete cu rubarba la care ma gandesc....parca sunt mereu pe langa ea, si ea pe langa mine:))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. rubarba
  • 500 gr. capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de rubarba si capsuni:

Se curata tijele de rubarba si se taie cubulete. Se pune pe foc impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca, sa nu se prinda de fund si se lasa pe aragaz pana cand rubarba se inmoaie (aprox. 10 minute). Se ia de pe foc si se adauga cealalta jumatate de zahar si capsunile. Se pun iarasi la fiert, pana se inmoaie fructele, iar zaharul s-a topit complet. Acum e momentul sa mixam bine toata compozitia (fie in blender, fie cu ajutorul unui mixer vertical, pe care-l introducem in vasul cu jeleul pe jumatate facut:)). Dupa ce am obtinut o compozitie fina-fina, lasam iarasi la foc (de data aceasta minim), pana cand scade la jumatate si observam ca s-a legat (nu uitam sa amestecam continuu, sa nu se prinda de fund). Stingem focul si turnam jeleul fierbinte on borcane sterilizate, pe care le intoarcem cu fundul in sus, dupa etansarea 9in acest mod se formeaza vidul). Dupa cateva minute, intoarcem borcanele in pozitia normala, cu capacul in sus si lasam sa se raceasca in paturi.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Jeleu de rubarba si capsuni 238913
retete culinare - Jeleu de rubarba si capsuni 238914

COMENTARII (14)

Corinuta 1

23.06.2013, 23:05

splendida culoare!

susu 1

25.06.2013, 22:27

am auzit ca, combinatia capsuni rubarba e dementiala, unde gaaaasim???? am auzit ca la hypermarket e ft scumpa

adnia 1

28.06.2013, 21:58

inca se mai gasesc in piete...chiar azi am gasit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!