Jeleuri de fructe

de adnia in Dulciuri, 28 Ian 2013 | 1246 vizualizari

 

Pt. ca acasa am un foarte mare fan al jeleurilor...si cum el este alergic la conservantii din comert, mi-a revenit sarcina de a face si acest dulce:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • suc de mere(100 ml)
  • suc de gutui(100ml)
  • 50 ml suc de sfecla rosie, pt. culoare
  • zahar (cca 500 gr)
  • zeama de la 2-3 lamai
  • 3 pliculete gelatina granulata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleuri de fructe:

Am fiert bine sucurile de fructe cu zahar si zeama de lamaie, pana s-au facut un sirop gros, apoi am incorporat gelatina hidratata anterior in apa si am turnat in forme. Am lasat la racit peste noapte, iar dimineata le-am scos din forme si le-am asezat pe platou. Si asta a fost tot! Au fost foarte bune, iar degustatorul s-a declarat incantat!

P.S. am observat ca formele de silicon sunt cele mai potrivite pt jeleuri, dar cum eu n-am mai facut niciodata pana acum, am incercat tot felul de forme....de acum stiu foarte bine ce sa aleg!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Jeleuri de fructe 200377
retete culinare - Jeleuri de fructe 200378
retete culinare - Jeleuri de fructe 200379
retete culinare - Jeleuri de fructe 200380

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

gaby_gabytza 1

28.01.2013, 14:37

excelente

alba_zori 1

28.01.2013, 16:10

buna!

Sim0na 1

28.01.2013, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S