Jeleuri de lamaie

de cristina_s_world in Dulciuri, 16 Oct 2012 | 6282 vizualizari

 

Urmeaza o reteta simpla, cu ingrediente putine si cu efect garantat de bun :)

 

INGREDIENTE

  • - 2 lamai marisoare
  • - 300 g + 50 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleuri de lamaie:

Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem TOTI samburii.

Punem apoi totul (pulpa, sucul si coaja lamailor) intr-un bol de mixer si mixam pana devine pasta. Intr-o craticioara punem la foc micut (eventual deasupra unei placi mai groase de fonta, pentru a proteja fundul craticioarei) pasta obtinuta si zaharul. Amestecam constant si lasam sa fiarba 30 minute. Deci 30 minute de cand incepe sa fiarba nu de cand punem craticioara pe foc :)

Captusim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de lamaie. Eu am pus-o intr-un strat cam subtire pentru ca imi era teama ca nu se va inchega, insa data viitoare voi face stratul mai gros pentru ca acum stiu: se incheaga BETON :) si se taie frumos.

Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat pana a doua zi, pentru ca am inceput reteta seara) si apoi taiem bucatele potrivit de mari. Pe o tavita punem cele 50g zahar si tavalim prin el fiecare bucatica de jeleu. Le asezam pe o alta tavita si le mai lasam un picut, apoi le putem servi. Sunt delicioase si racoritoare, o alternativa mai sanatoasa a bomboanelor din comert.

TIPS-URI

1

Acum ma bantuie o intrebare: oare nu merge si cu alte citrice? :) Vom vedea.Aceasta reteta este de post, cred ca v-ati dat seama:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleuri de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si banane