Jerk de porc cu salata in tortilla

de Satisfyyourcravings in Porc, 11 Oct 2014 | 750 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta in emisiunea lui Jamie Oliver, "15-minute meals" si mi-a placut foarte mult. Esti delicioasa si pe placul celor amatori de mancaruri picante si savuroase. Eu nu am folosit avocado in salata pentru ca nu este pe placul unuia dintre membrii familiei.
Jerk este un stil culinar specific Jamaicai prin care bucatile de carne sunt acoperite cu sau marinate intr-un mix foarte picant numit Jamaicam Jerk Spice.

 

INGREDIENTE

Pentru porc:

  • 250 de grame muschi de porc, fara grasime
  • sare
  • piper
  • putin coriandru pudra

Pentru Jerk:

  • 2 fire de ceapa verde
  • tulpinile de la o legatura de coriandru proaspat
  • o bucata mica de ghimbir proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingurita miere
  • 1 ardei iute mai mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita paprika picanta
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite otet din vin rosu
  • 3 rosii coapte

Pentru salata:

  • 1 tortilla mare
  • frunze de salata
  • rosii cherry
  • coriandru proaspat
  • porumb
  • lime
  • iaurt fara grasimi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jerk de porc cu salata in tortilla:

Tortilla se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti si ceva mai mic. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se incalzeste pana devine crocanta.

Muschiul de porc se taie in 6 medalione si se aplatizeaza usor cu pumnul. Se acopera cu sare, piper si coriandru si se prajesc in foarte putin ulei pana sunt gatite.

Se amesteca toate ingredintele pentru jerk. Se mai adauga putina apa daca sosul este prea uscat. Se fierbe la foc mediu, pana prinde o culoare ceva mai inchisa.

Se amesteca toate ingredientele pt salata exceptand tortilla si iaurtul. Se aseaza salata in tortilla.

Se aseaza bucatite de carne in sos si se servesc cu salata in tortilla, felii de lime si iaurt fara grasimi.

 

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

11.10.2014, 16:55

Super

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.10.2014, 16:56

Super

dantes

dantes 1

12.10.2014, 07:04

Interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12