Joconde et Amaretto

de Anamaria7 in Torturi, 14 Noi 2011 | 6889 vizualizari

 

De ziua ta, mamicooooo
In dar ti-am adus inimaaaa
Si crede-ma, mamicoooo,
Un tort mai gustos
Nu se puteaaa ;))

Ce modesta sunt :p Dar sincer, a fost minunat :) si dulce :P si amar :) Ca viata unei mamici de fata (care uneori o mai supara :(), unei invatatoare de multe multe generatii de copii (care uneori sunt cam nazdravani :))) si a unei femei gospodine (care le reuseste pe toate in chip stralucit si mai are si timp pentru sufletul celor dragi). Te iubesc, mama scumpa!

 

INGREDIENTE

  • Decor Joconde:
  • 2 albusuri
  • 40 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 10 gr cacao neagra
  • Blat Joconde (x 2):
  • 4 oua
  • 7 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat bourbon
  • 6 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema ganache de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lgt gelatina granule
  • Blat negru cu piscoturi:
  • 3 oua
  • 90 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 15 gr cacao neagra
  • 1 lgt praf de copt
  • piscoturi
  • Amaretto pt insiropat
  • Crema de ness:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 2 lgt ness
  • 300 ml frisca lichida
  • 60 ml Amaretto
  • 2 lgt gelatina granule 
  • Glazura de ness:
  • 190 gr zahar pudra
  • 3-4 lg ness (pregatit cu apa)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Joconde et Amaretto:

Decor Joconde:

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 35cm x 45 cm pe care o tinem in frigider. Mixam untul cu zaharul, apoi punem albusurile, pe rand, iar la sfarsit, cacaoa amestecata in prealabil cu faina. Folosind un cornet/posh/seringa pt ornat, desenam ornamentele pe foaia de copt din tava (atentie, scrisul trebuie sa fie in oglinda!). Dam la congelator.

Blat Joconde:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul, iar cand bezeaua e gata, punem galbenusurile. Cu o lingura mare amestecam faina cu praful de copt. Turnam peste decorul congelat si punem repede in cuptor. Avem grija sa nu se arda, e subtire si se coace repede. Cand e gata, scoatem din cuptor, presaram zahar pudra, rasturnam pe un servet si dezlipim hartia de copt cu grija. Acoperim cu alt servet si tinem la cald.

Facem 2 blaturi. Unul se taie in forma rotunda si acopera fundul formei de tort, iar din celalalt vom taia bucatile necesare pentru a "imprejmui" tortul.

Crema ganache de ciocolata alba:

Punem frisca pe baie de aburi, iar cand aproape fierbe o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam si cand s-a topit punem gelatina hidratata in apa rece si topita pe baie de aburi. Dam la rece, apoi la frigider. Cand e destul de rece, mixam bine pe viteza mare pana se umfla si devine ..."fluffy" :P Turnam peste blatul din forma rotunda si tinem la frigider.

Blatul negru cu piscoturi:

Facem bezeaua din albusuri si zahar, apoi punem galbenusurile si, la final, faina cu praful de copt si cacaoa. Asezam piscoturile ca pe niste bare paralele (ca sa se vada cubulete albe si negre in felia taiata) intr-o forma cu acelasi diametru ca cea de tort si peste ele turnam blatul. Dam la cuptor la 180C si tinem pana se coace bine. Dupa ce scoatem din forma, lasam la racit si taiem in doua.

Crema de ness:

In frisca incalzita pe baie de aburi topim ciocolata, apoi se amesteca cu nessul, lichiorul Amaretto si gelatina hidratata si topita. Lasam din nou la rece si mixam, la fel ca pe cealalta.

Scoatem tortul din frigider, punem jumatatea - cu piscoturile - din blatul negru, insiropam cu lichior, acoperim cu crema de ness si apoi cu cealalta jumatate de blat negru. Il insiropam si pe acesta si dam la rece.

Decorul final se face cu glazura de ness: mixam zaharul pudra cu o lingura de ness. Adaugam pana cand ajungem la consistenta dorita, nu prea lichid, altfel nu se mai intareste. Turnam peste tort si lasam sa se intareasca.

Decoram cum ne taie capul :) cu ciocolata, frisca... si multa dragoste :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Joconde et Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Anamaria7 1

16.11.2011, 22:12

multumesc, fetelor!

Ligia Bxl 1

18.11.2011, 17:07

la multi ani mamei tale,fain tort facut cu multa dragoste ca merita,bravo

jolygina 1

16.08.2012, 00:49

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si crema