Johannisbeere Kuchen

de Bon_Jovi in Prajituri, 10 Aug 2014 | 87672 vizualizari

 

Este o minunata prajitura nemteasca. Am luat reteta de la verisoara mea care traieste in Germania de 20 de ani. Se face foarte usor si este extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 kg ( 1000 gr) quark
  • 240 gr unt
  • doua plicuri esenta de vanilie bourbon (de la dr. Oetker)
  • 140 gr faina
  • 3 lingurite amidon
  • un praf de sare
  • 1,5-2 cani coacaze rosii
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Johannisbeere Kuchen:

Mai intai o sa va spun ce este quarkul ( si pentru mine a fost ceva nou ). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi. Doar ca este foarte fina. Este ceva intre iaurt si smantana. Se gaseste cu diferite procente de grasime. Eu am folosit quark cu 10 % grasime.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol se spumeaza untul la temperatura camerei cu zaharul la viteza mare. Se adauga pe rand cate un ou, apoi esenta de vanilie si quarkul si se mixeaza la viteza mica. Cand compozitia devine omogena se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de sare, care se incorporeaza incet, cu o spatula. Se toarna crema obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste usor. In ultimele 10 minute se presara deasupra coacazele.

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar. Este minunata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Johannisbeere Kuchen 336674
retete culinare - Johannisbeere Kuchen 336675
retete culinare - Johannisbeere Kuchen 336676

COMENTARII (23)

Sidy 1

17.05.2016, 06:25

Ce buna trebuie sa fie ! De incercat. Link corect pentru quark : http://artaculinara.com/retete-aperitive/1056-quark-brinza-cremoasa-acrisoara

dantes 1

17.05.2016, 06:44

Super,trebuie sa o incerc si eu

Raluca57 1

17.05.2016, 08:29

Wow! Cum arată!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: