Jumari

de Adi in Porc, 22 Dec 2014 | 1849 vizualizari

 

Chiar daca nu sunt chiar sanatoase, macate cu masura, sunt tare gustoase alaturi de o ceapa rosie sau mustar.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingura ulei sau untura topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.

Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.

Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.

Se ia un vas cu fundul gros, de preferinta un tuci si se adauga in el untura topita sau uleiul, apoi se pun cuburile de slanina.

Se pune vasul pe foc cu intensitate mai mica la inceput si se amesteca din cand in cand cu o spatula de lemn, apoi cand slanina incepe sa se topeasca, se mareste intensitatea focului.

Se lasa vasul pe foc, mestecand din cand in cand, pana cand jumarile sunt frumos rumenite, aproape uscate.

Se scot cu ajutorul unei spumiere, intr-o sita lasandu-le sa se scurga bine de grasimea de pe ele, apoi se pot servi.

Sunt bune atat calde cat si reci!

 

RETETA IN IMAGINI

Jumari-0
Jumari-1
Jumari-2
Jumari-3
Jumari-4
Jumari-5

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

23.12.2014, 21:11

Uite cine e maestru in jumari!

mirela0911

mirela0911 1

28.12.2014, 09:30

Exact cum imi plac mie!

Panacris

Panacris 1

23.01.2015, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!