Jumari de porc

de nadina73 in Porc, 4 Aug 2010 | 14013 vizualizari

 

stiu veti zice "pai ia stai asa ca nu e Craciun". Dar sincer, chiar ne era dor de niste jumarute si daca tot am luat o pulpa de porc , Bebe a zis "da nu se pot face si cateva jumarute?" Asa ca am ales putin ce a fost mai gras si a rezultatul a fost...super

 

INGREDIENTE

  • 800 g grasime de la pulpa
  • 1 cana de apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Se taie bucatele grasimea de porc, cubulete, se lasa si putina carnita e si mai buna

Se pun intr-o cratita pe foc cu 1/2 cana de apa si se amesteca bine ,se pune si putina sare .

Cand jumarile au inceput sa se prajeasca se mai pune inca 1/2 canita de apa si se lasa pana scade bine ,iar dupa ce apa a scazut se rumesc frumos.

Se pun intr-o strecuratoare, se apasa putin cu o lingura de lemn pt a se scurge grasimea ramasa in ele (asta daca e cazul,la mine nu a fost cazul,in schimb bunica mea asa facea)

Dupa ce s-au scurs se pun pe intr-o cutie sau borcan cu capac  si se pastreaza la frigider (la noi nu a fost cazul, ca nici nu au ajuns sa se raceasca bine ,ca s-au si terminat)

Cantitatile sant ce am reusit eu sa aleg ,dar ideia e sa se puna apa

Cu rosii si paine ...o nebunie

PS:va pun o poza cu pulpa de porc de unde am ales pt jumari

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (25)

mimmi 1

25.08.2010, 18:50

Iau si eu una de la tine si iti las in schimb 5 furculite!

Dorothea 1

05.09.2010, 14:39

Oh!! Imi faci o pofta!! Din 1990 nu mai am mincat jumari!!

elena1988 1

22.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu jumări