Jumari de porc

de nadina73 in Porc, 4 Aug 2010 | 10127 vizualizari

 

stiu veti zice "pai ia stai asa ca nu e Craciun". Dar sincer, chiar ne era dor de niste jumarute si daca tot am luat o pulpa de porc , Bebe a zis "da nu se pot face si cateva jumarute?" Asa ca am ales putin ce a fost mai gras si a rezultatul a fost...super

 

INGREDIENTE

  • 800 g grasime de la pulpa
  • 1 cana de apa
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Se taie bucatele grasimea de porc, cubulete, se lasa si putina carnita e si mai buna

Se pun intr-o cratita pe foc cu 1/2 cana de apa si se amesteca bine ,se pune si putina sare .

Cand jumarile au inceput sa se prajeasca se mai pune inca 1/2 canita de apa si se lasa pana scade bine ,iar dupa ce apa a scazut se rumesc frumos.

Se pun intr-o strecuratoare, se apasa putin cu o lingura de lemn pt a se scurge grasimea ramasa in ele (asta daca e cazul,la mine nu a fost cazul,in schimb bunica mea asa facea)

Dupa ce s-au scurs se pun pe intr-o cutie sau borcan cu capac  si se pastreaza la frigider (la noi nu a fost cazul, ca nici nu au ajuns sa se raceasca bine ,ca s-au si terminat)

Cantitatile sant ce am reusit eu sa aleg ,dar ideia e sa se puna apa

Cu rosii si paine ...o nebunie

PS:va pun o poza cu pulpa de porc de unde am ales pt jumari

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Jumari de porc 44667
retete culinare - Jumari de porc 44668
retete culinare - Jumari de porc 44669
retete culinare - Jumari de porc 44670
retete culinare - Jumari de porc 44671
retete culinare - Jumari de porc 44672
retete culinare - Jumari de porc 44673

COMENTARII (25)

mimmi 1

25.08.2010, 18:50

Iau si eu una de la tine si iti las in schimb 5 furculite!

Dorothea 1

05.09.2010, 14:39

Oh!! Imi faci o pofta!! Din 1990 nu mai am mincat jumari!!

elena1988 1

22.03.2011, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59