Jumări la Multicooker

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 6000 vizualizari

 

Acuma, am tot văzut, că toată Bucătărimea a așteptat pe Moș Crăciun cu fursecuri, noi fiind familie mai atipică, adică o familie de Zmei, l-am așteptat pe Moșul cu jumări crocante, pâine de secară, ceapă roșie și un picuț de țuică fiartă;) P.S. Acum se permite că Zmeișorii sunt deja majori :D Știu, știu, că toată lumea știe să topească untura, pentru a obține jumările savuroase, dar eu vă aduc jumări preparate la Multicooker;) cel mai multifuncțional ajutor din bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Slănină de vreo 3 degete grosime, fără șorici cca. 3000 g,
  • apă 150 ml, (cca. o cană de cafea)
  • aparat Multicooker de la Phillips,
  • sare iodată.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumări la Multicooker:

Cel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să ”bucățească”) se pun în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece. Aparatul de conectează la sursa de curent, se alege meniul FRY, ptr 45 de minute, se apasă butonul START și-l lăsați în pace să-și facă treaba. Atenție, capacul să fie deschis;) Din când în când se mai amestecă bucățile de slănină. Nu vă faceți probleme, garantez că și neamsetexate nu se lipesc de fundul vasului. Bineînțele că în paralel, am pregătit jumări și clasic în vas de inox cu fundul triplu, vreau să spun că mai mult am avut de lucru la cele clasice, decât cele preparate la cuc ;) Să nu credeți că fac vreo reclamă ceva, știți că vă împărtășesc și bunel și rele;) Hai că m-am întins cu vorba, că modul de preparare e simplu. Așa după cele 45 de minute de prăjeală, mai setați încă odată aparatul, tot la 45 de minute;) Ăsta e singurul inconvenient, dar revin în paralel, găteam și jumările pe aragaz, diferența este că cele din cuc, nu trebuie supravegheate intens, își fac treaba singure. După ce jumările au devenit aurii, se scot cu spumiera, într-o strecurătoare, apoi se sărează și se lasă la răcit. Untura obținută se toarnă în recipiente rezistente la căldură;) și se folosește la diverse preparate peste an!Jumările se servesc cu pâine proaspătă și ceapă roșie! Spor la treabă dacă v-am făcut poftă! P.S. Lui Moș Crăciun i-au plăcut tare mult :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu broccoli si ardei in sos de smantana la multicooker Crock-Pot