Kadir Kamine

de epurasha2bb in Torturi, 15 Apr 2010 | 2997 vizualizari

 

De ce kadir Kamine? fiindca e un joc de cuvinte.Reteta a pornit de la o alta reteta arabeasca Kodrit Kadir pe care am vazut-o aici la Sabina, la gaby-d si o mai fi , dar care mie mi-a iesit cam ciudat si ca s-o dreg am facut o crema in plus ,apoi am facut un joc de cuvinte si am adaugat kamine in sensul romanesc ''ca mine'' adica acel tort facut ca mine, adica in varianta mea.
Asa, acum ca am terminat de explicat sa purcedem la intocmirea minunatului desert Kadir Kamine.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat
  • 100 g zahar, 
  • ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri cafea de cea mai neagra.
  • Pt crema de zahar ars
  • 800 ml lapte,
  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • Pt.crema de lapte cu ciocolata alba 
  • 500 ml lapte,
  • 1 punga de amidon alimentar,
  • 150 g unt,
  • 1 punga zahar pudra cu gust de vanilie Dr Otker,
  • 50 g zahar normal
  • o ciocolata alba Primola.
  • Pt.decor:
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk,
  • fragute din dulceata,
  • zahar ars.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadir Kamine:

pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte.

Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul .

Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.

Asamblarea:

Se caramelizeaza 5 linguri de zahar, se toarna compozitia pt.crema de zahar ars se lasa putin sa se igroase apoi se toarna in mijloc compozitia pt.blat.Apoi se baga cratita la cuptorul incalzit si se lasa cam 45 de minute maxim.Se testeza cu scobitoarea.Apoi se scoate cratita si se lasa la racit.Facem si crema de lapte si o dam la rece.Rasturnam pe un platou desertul cu blatul in jos.Apoi il recem usor cu grija prin alunecare in forma de tort cu margini detasabile.Lasam la rece un timp.Apoi turnam peste crema alba de lapte cu ciocolata si lasam iar la rece.Decoram cu ciocolata topita la bain -marie si pusa intr-o punguta intepata la un capat si apoi presaram fragute din dulceata.In momentul servirii indepartam inelul detasabil si taiem triunghiuri delicioase si foarte insiropate.Asta e tot! Nu uitati sa impartiti cu cineva drag!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kadir Kamine 26753
retete culinare - Kadir Kamine 26754
retete culinare - Kadir Kamine 26755
retete culinare - Kadir Kamine 26756
retete culinare - Kadir Kamine 26757
retete culinare - Kadir Kamine 26758
retete culinare - Kadir Kamine 26759
retete culinare - Kadir Kamine 26760
retete culinare - Kadir Kamine 26761
retete culinare - Kadir Kamine 26762

COMENTARII (18)

Miha 1

15.04.2010, 19:37

Neee...ca azi am fost in una din zilele acelea. Cu lene.

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:32

adry88 1

08.05.2011, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!