Kaiser de casa

de Bunica in Mezel de casa, 13 Ian 2014 | 9961 vizualizari

 

Cand am cumparat carnea pentru Craciun, am gasit la macelarie o bucata de carne cu putin os .Era in vitrina alaturi de capul de piept. Era frumos impanata, cu putin zgarci,ce sa mai lungesc vorba......................."tanam buna"pentru facut kaiser.

 

INGREDIENTE

  • 800 g. carne de la pieptul porcului
  • 250 ml. vin negru
  • 250 ml. apa
  • 2 foi dafin
  • 2 lingurite sare mare(de muraturi)
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 lingurita sare pentru mujdei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiser de casa:

Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert).

Se pune in vasul de fiert.

Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper.

Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne.

Intre timp se curata si piseaza usturoiul.

Se face un mujde foarte concentrat.

Cand carnea este fiarta,se scurge vinul in care a fiert si se toarna deasupra mujdeiul.

Se lasa in mujdei 5-6 ore ,dupa care se scoate si se lasa la scurs.

Eu am legat -o cu ata si am agatat-o la fereastra pana dimineata.

Cand este bine scursa  se da cu boia de ardei.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kaiser de casa 290746
retete culinare - Kaiser de casa 290747
retete culinare - Kaiser de casa 290748
retete culinare - Kaiser de casa 290749
retete culinare - Kaiser de casa 290751
retete culinare - Kaiser de casa 290752

COMENTARII (31)

rena 1

13.01.2014, 20:21

foarte buna

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:25

delicios

Panacris 1

22.12.2014, 16:34

Acuma pregătesc bunăciunea ta Bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D