Kaiserschmarren

de Miha in Dulciuri, 2 Mar 2010 | 5380 vizualizari

 

Sau clatite sparte...:))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 4 linguri bilute de ciocolata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarren:

Oana, sa traiesti! :)) Eu am facut portie dubla, ca avem familie mare! :))


Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pudra si un praf de sare pana devin ca o crema . Se adauga apoi laptele si frisca lichida, faina amestecata cu praful de copt.


Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute.


Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga bilutele de ciocolata.


Intr-o tigaie teflonata se topeste cate o lingura cu unt, se toarna un sfert din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca basicute la suprafata.


Se verifica daca este coapta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o spatula.


Se procedeaza intocmai si cu restul de compozitie.


Se serveste pudrat cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kaiserschmarren 20139
retete culinare - Kaiserschmarren 20140
retete culinare - Kaiserschmarren 20141
retete culinare - Kaiserschmarren 20142
retete culinare - Kaiserschmarren 20143

COMENTARII (6)

crisad 1

03.03.2010, 15:55

vreau si euuuu

Teo 1

03.03.2010, 22:15

Brandusa, eu credeam ca numai mie mi se intampla asta!interesanta compozitia!

ionix 1

04.03.2010, 08:20

mi se-ncurca limba-n gura cand pronunt denumirea cred ca-s bune clatitele astea sparte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27