Kaiserschmarrn

de Oana in Prajituri, 23 Feb 2010 | 6048 vizualizari

 

Clatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smantana lichida
  • 125 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20 de minute. Albusurile se bat spuma cu cele doua linguri de zahar si se adauga peste compozitia de clatite, amestecand usor. La final se adauga stafidele.


Intr-o tigaie teflonata se topeste o lingura cu unt, se toarna jumatate din compozitie si se lasa la foc mic pana incepe sa faca bule micute la suprafata. Se verifica daca este facuta clatita, apoi se intoarce pe partea cealalta, rupand-o in bucati cu o furculita (spatula). La fel se procedeaza si cu restul de compozitie.


Se serveste pudrata cu zahar si cu gem/dulceata. Noi am avut de caise, facuta in casa.



Sursa

 

TIPS-URI

1

Reteta originala se serveste cu piure de mere sau compot de prune.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kaiserschmarrn 18830
retete culinare - Kaiserschmarrn 18831
retete culinare - Kaiserschmarrn 18832
retete culinare - Kaiserschmarrn 18833
retete culinare - Kaiserschmarrn 18834
retete culinare - Kaiserschmarrn 18835
retete culinare - Kaiserschmarrn 18836
retete culinare - Kaiserschmarrn 18837
retete culinare - Kaiserschmarrn 18838

COMENTARII (32)

merceleo 1

23.01.2012, 14:49

Voiai sa scrii "Kaiserschmarrn" probabil?

diaconta 1

23.01.2012, 14:53

Merceleo,nu-i asa ca-i usor de analizat si criticat retetele? mai greu cu preparatul
daca nu preparam o mancare,nu scriem reteta,nu riscam nici sa gresim

Oana 1

25.01.2012, 11:09

Da, probabil...voi corecta Multumit/a?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27