Kaiserschmarrn

de Andreea Caroline in Dulciuri, 26 Aug 2014 | 2467 vizualizari

 

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat si ''schmarrn'' - clatita dulce .
Se serveste cu sos de mere sau dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri pline cu zahar tos
  • 200 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura cu smantana
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura cu rom
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine.

Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.

Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu rom).

Punem untul intr-o tigaie antiaderenta.Cand untul s-a topit turnam compozitia si lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care,rupand clatita in bucati cu ajutorul unei spatule ,intoarcem pe partea cealalta lasand sa se rumeneasca usor.

Noi le-am servit reci .

Se fac super rapid si sunt foarte gustoase ! 

 

TIPS-URI

1

Conform retetei originale , presarati zahar pudra cand clatitele sunt gata.

RETETA IN IMAGINI

Kaiserschmarrn-0
Kaiserschmarrn-1
Kaiserschmarrn-2
Kaiserschmarrn-3
Kaiserschmarrn-4
Kaiserschmarrn-5
Kaiserschmarrn-6
Kaiserschmarrn-7
Kaiserschmarrn-8

COMENTARII (30)

Andreea Caroline 1

29.08.2014, 09:30

Motan

Rocsi 1

29.08.2014, 20:59

Mmmm, ce imi plac

Andreea Caroline 1

30.08.2014, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20