Kaiserschmarrn (Clatite rupte)

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 9197 vizualizari

 

Clatite "rupte" tiroleze

 

INGREDIENTE

  • 100 g stafide
  • 3 linguri esenta de rom
  • 3 linguri apa
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn (Clatite rupte):

Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.

Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.

Adaugam untul topit si omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat. Incorporam usor spuma.

La final adaugam stafidele scurse de zeama si omogenizam.

Punem aluatul de clatite in tava in care am topit unt. Clatita trebuie sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Lasam sa se prajeasca pe o parte apoi o impartim in 4 si o intorcem.

Prajim si pe partea cealalta, o rupem bucatele si o scoatem pe o farfurie.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Se pudreaza cu zahar si se servesc cu mousse de mere:

500 g mere se curata si se taie bucatele. Punem merele la fiert in 50 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute. Pasam apoi merele, adaugam 1 lingura de zahar si scortisoara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80470
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80471
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80472
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80473
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80474
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80475
retete culinare - Kaiserschmarrn (Clatite rupte) 80476

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

26.01.2011, 00:26

La Ancuta 1

26.01.2011, 14:30

Multumesc mamaieelena

elena1988 1

26.01.2011, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D