Kaizer cu fasole alba

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2010 | 2250 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Pe vremuri era mancarica saracului,acum este o delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba.
  • 1 bucata kaizer(700 sau 800 gr-fara prea multa grasime).
  • 1 cutie de rosii tocate in suc de rosii.
  • 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • condimente la alegere,sare piper,cimbru,tarhon(eu am avut cimbru verde).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaizer cu fasole alba:

Fasolea se spala in mai multe ape si o lasam in apa de seara,pana a doua zi dimineata cand o pregatim.Aceasta fasole a fiert foarte repede desi era destul de mare bobul.Arunc apa de 3 ori,asa fac de fiecare data cand fac fasole,ca sa nu avem probleme cu stomacul.

Dupa ce a fiert fasolea,taiem felioare kaizerul si il prajim in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.Scoatem kaizerul pe servetele absorbante sa se scurga de cantitatea de ulei si apoi punem in cratita in care pregatim fasolea, un rand se fasole,un rand de kaizer si printre randuri cateva firicele de cimbru verde.

Bagam la cuptor pentru cel putin 60 de minute.Mentionez ca eu prajesc kaizerul,dar foarte putin,cate un minut pe fiecare parte si il scot pe servetele la scurs.Intr-o craticioara mai mica deschidem cutia de rosii in suc de rosii si o incalzim.Inainte cu 10 minute,de a inchide focul vom pune si cutia de rosii.Dupa 10 minute vom inchide focul si vom lasa sa se raceasca in cuptor.A fost un deliciu.Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Kaizer cu fasole alba-0
Kaizer cu fasole alba-1
Kaizer cu fasole alba-2
Kaizer cu fasole alba-3
Kaizer cu fasole alba-4
Kaizer cu fasole alba-5
Kaizer cu fasole alba-6
Kaizer cu fasole alba-7
Kaizer cu fasole alba-8
Kaizer cu fasole alba-9

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

21.04.2010, 00:38

foarte bine arata

madi_marin

madi_marin 1

21.04.2010, 14:23

si mie imi place mult....

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 1

14.05.2010, 16:20

Multumesc mult pentru comentarii,sigur o sa te invit odata la masa draga Rivka,ca tare o zici cu pofta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!