Kaizer de casa

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 10646 vizualizari

 

Piticului meu ii cam  plac mezelurile si de ceva vreme incerc sa prepar in casa. Pe langa kaizer am facut si pastrama de pui. Urmeaza sa incercam sa facem salam si cremwursti. :) Am incercat vreo 3 retete pana am ajuns la cea de acum la care ne-am stabilit si care ne place foarte mult. Reteta gasita, sincer am uitat unde :(,era pentru cotlet dar eu folosesc piept de porc si iese o bunatate. Si daca mai o si afuma sotiorul... yammy, te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • piept porc cca 1,5 kg,
  • 250 ml vin rosu fiert,
  • 2 litri apa,
  • 3-4 linguri sare grunjoasa;
  • 2 linguri zahar,
  • cateva boabe piper;
  • 1 lingura boia dulce afumata,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1 lingura rozmarin,
  • 1 lingura coriandru praf.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaizer de casa:

Spalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece pana a doua zi. A doua zi scoatem carnea din vas,o stergem un pic si o asezam intr-o tava unsa cu ulei. Ungem si carnea cu ulei, acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 minute.Dupa cele 30-40 de minute, luam hartia de copt, adaugam vinul fiert si dam la cuptor 15 minute pe o parte si inca 15 minute pe cealalta.Lasam sa se raceasca si putem servi. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de kaizer la afumat si le tinem cca 12 ore. Noi am servit cu branzica de capra facuta de mine. :p Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Diana 1

14.11.2016, 22:12

Dia, te astept cu drag la degustare

miki_a 1

15.11.2016, 16:36

Vin sa ma ling si eu pe degete ! Zau ca m-a luat pofta!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:43

Im si imaginez cat de bun a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet file - mezel