Kanuga

de Julie in Prajituri, 24 Mai 2010 | 5053 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 150g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3 linguri cafea preparata
  • 2 lingurite ness
  • o esenta de vanilie ( sau migdale)
  • 3 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina

DECOR:

  • frisca
  • migdale sau ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kanuga:

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul.
Lasam sa dea cateva clocote.
Crema obtinuta o dam la rece.

Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma .
Amestecam foarte usor de jos in sus.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa.

Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala ...dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa...e buna si asa!    Data viitoare  promit sa folosesc migdale.  :)

Taiem prajitura dupa preferinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kanuga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

Julie 1

26.05.2010, 10:05

Nu-i nici o problema Nadina! Pentru intarziati mai fac o tava!
Am vazut ce de treaba ai avut cu Ela ! asa ca esti scuzata

nadina73 1

20.08.2010, 00:01

iar am ajuns la tine cred ca lui sotu iar place tare mult reteta ta

Julie 1

20.08.2010, 07:13

Bine ai venit, Nadina! sigur i-ar placea sotului! Ia incearca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă rapida