Kataif

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2010 | 15462 vizualizari

 

O minunatie de desert, de origine turceasca, usor de preparat si extrem de aromat. Asa am incheiat noi masa copioasa, alaturi de o bucata de kataif si o cafeluta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g taietei subtiri sau fidea
  • 100 g unt

       Sirop:

  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o portocala
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie si portocala
  • 250 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar brun

        Crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 3 linguri cu unt
  • o lingura coaja rasa de portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie

        Topping:

  • 250 ml frisca lichida
  • 6 linguri cu fistic, midale, nuca- macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Taieteii sau fideaua se aseaza intr-o tava mai inalta, eu am folosit una de iena, desupra se pun feliute de unt si se baga tava in cuptorul incins, pana cand taieteii se rumenesc usor. Exista in comert si taietei pentru cataif deja preparati, insa eu nu am gasit si am folosit niste taietei chinezesti :)) Data viitoare voi pune fidea normala, este mult mai subtire si mai fina.

Bun. In timp ce taietetii stau la rumenit, preparam siropul. Se amesteca intr-un ibric sucul de citrice cu apa, zaharul si mierea si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa clocoteasca, dar sa fie fierbinte. La final se pune coaja de citrice. Se scoate tava cu taietei din cuptor si se lasa putin la racit, apoi se adauga deasupra siropul. Ei se vor umfla rapid si vor absorbi tot :)

Pana se racesc, preparam crema: se amesteca laptele cu amidonul, cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se toarna peste lapte si se pun impreuna la fiert. E bine sa folositi o oala cu pereti dubli, sau sa fierbeti la bain-marie. Se amesteca in continuu cu telul, sa nu se lipeasca sau sa se formeze cocoloase. Cand incepe sa clocoteasca se ingroasa rapid si se ia de pe foc. Se pune untul si se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Cand este rece se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se pune crema peste taieteii raciti si se lasa 15 minute la frigider.

Se bate frisca si se aseaza deasupra cremei, apoi se orneaza cu nuci, migdale si fistic maruntite. Se lasa la rece cateva ore, eu am lasat peste noapte, acoperind tava cu folie de aluminiu.

 

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Kataif-0
Kataif-1
Kataif-2
Kataif-3
Kataif-4
Kataif-5
Kataif-6
Kataif-7
Kataif-8
Kataif-9
Kataif-10
Kataif-11

COMENTARII (18)

Oana

Oana 1

25.01.2010, 20:21

Multumesc Si bravo Buniiii!

Rodie

Rodie 1

07.10.2010, 23:54

uu yummy, pare gustos!

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!