Kataif

de Oana in Prajituri, 11 Ian 2010 | 15378 vizualizari

 

O minunatie de desert, de origine turceasca, usor de preparat si extrem de aromat. Asa am incheiat noi masa copioasa, alaturi de o bucata de kataif si o cafeluta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g taietei subtiri sau fidea
  • 100 g unt

       Sirop:

  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o portocala
  • o lingura cu coaja rasa de lamaie si portocala
  • 250 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar brun

        Crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 3 linguri cu unt
  • o lingura coaja rasa de portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie

        Topping:

  • 250 ml frisca lichida
  • 6 linguri cu fistic, midale, nuca- macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kataif:

Taieteii sau fideaua se aseaza intr-o tava mai inalta, eu am folosit una de iena, desupra se pun feliute de unt si se baga tava in cuptorul incins, pana cand taieteii se rumenesc usor. Exista in comert si taietei pentru cataif deja preparati, insa eu nu am gasit si am folosit niste taietei chinezesti :)) Data viitoare voi pune fidea normala, este mult mai subtire si mai fina.

Bun. In timp ce taietetii stau la rumenit, preparam siropul. Se amesteca intr-un ibric sucul de citrice cu apa, zaharul si mierea si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Nu trebuie sa clocoteasca, dar sa fie fierbinte. La final se pune coaja de citrice. Se scoate tava cu taietei din cuptor si se lasa putin la racit, apoi se adauga deasupra siropul. Ei se vor umfla rapid si vor absorbi tot :)

Pana se racesc, preparam crema: se amesteca laptele cu amidonul, cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se toarna peste lapte si se pun impreuna la fiert. E bine sa folositi o oala cu pereti dubli, sau sa fierbeti la bain-marie. Se amesteca in continuu cu telul, sa nu se lipeasca sau sa se formeze cocoloase. Cand incepe sa clocoteasca se ingroasa rapid si se ia de pe foc. Se pune untul si se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Cand este rece se adauga esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se pune crema peste taieteii raciti si se lasa 15 minute la frigider.

Se bate frisca si se aseaza deasupra cremei, apoi se orneaza cu nuci, migdale si fistic maruntite. Se lasa la rece cateva ore, eu am lasat peste noapte, acoperind tava cu folie de aluminiu.

 

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kataif 13579
retete culinare - Kataif 13580
retete culinare - Kataif 13581
retete culinare - Kataif 13582
retete culinare - Kataif 13583
retete culinare - Kataif 13584
retete culinare - Kataif 13585
retete culinare - Kataif 13586
retete culinare - Kataif 13587
retete culinare - Kataif 13588
retete culinare - Kataif 13589
retete culinare - Kataif 13590

COMENTARII (18)

Oana 1

25.01.2010, 20:21

Multumesc Si bravo Buniiii!

Rodie 1

07.10.2010, 23:54

uu yummy, pare gustos!

elena1988 1

08.03.2011, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18