Kebab indian cu fasole rosie si orez

de Brindusa in Pui, 26 Ian 2010 | 7954 vizualizari

 

O alternativa aromata a traditionalelor chiftele

 

INGREDIENTE

Pentru kebab

  • 600 g carne, tocata (pui, miel, vita)
  • 1 ou, usor batut
  • 1 ceapa mica, rasa fin
  • 4 catei mici de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita praf coriandru
  • cate 1/2 lingurita de: chimen praf, chilli praf, Garam Masala
  • sare, dupa gust
  • pesmet (cam 100 g)
  • 6 tepuse pentru frigarui

Pentru garnitura de fasole

  • 2 cutii mici (sau una mare) de fasole rosie la conserva
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita turmeric (curcuma)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • putina apa
  • 2 linguri ulei (nu de masline)

Garnitura de orez

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de chimen
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab indian cu fasole rosie si orez:

Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici 

Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici

Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada de pe tepuse).

Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el.

Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftele mai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe o farfurie unsa cu ulei.

Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana se rumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic si mai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.

In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzeste uleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul si caleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolea rosie, apa  si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formeze un sos mai inchegat.

Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.

 

TIPS-URI

1

sub gratar se pune o tava cu putina apa, ca sa curga in ea sucurile de la kebab

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab indian cu fasole rosie si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

ionix 1

27.01.2010, 13:38

la multi ani! fie ca toate dorintele sa ti se-ndeplineasca...

Brindusa 1

27.01.2010, 20:50

va multumesc (din nou) pentru toate gandurile bune si urarile frumoase.

elena1988 1

19.01.2011, 12:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos alb si ciuperci