Kebab indian cu fasole rosie si orez

de Brindusa in Pui, 26 Ian 2010 | 4410 vizualizari

 

O alternativa aromata a traditionalelor chiftele

 

INGREDIENTE

Pentru kebab

  • 600 g carne, tocata (pui, miel, vita)
  • 1 ou, usor batut
  • 1 ceapa mica, rasa fin
  • 4 catei mici de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita praf coriandru
  • cate 1/2 lingurita de: chimen praf, chilli praf, Garam Masala
  • sare, dupa gust
  • pesmet (cam 100 g)
  • 6 tepuse pentru frigarui

Pentru garnitura de fasole

  • 2 cutii mici (sau una mare) de fasole rosie la conserva
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita turmeric (curcuma)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • putina apa
  • 2 linguri ulei (nu de masline)

Garnitura de orez

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de chimen
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab indian cu fasole rosie si orez:

Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici


Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici


Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada de pe tepuse).


Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el.


Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftele mai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe o farfurie unsa cu ulei.


Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana se rumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic si mai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.


In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzeste uleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul si caleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolea rosie, apa si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formeze un sos mai inchegat.


Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.


 

TIPS-URI

1

sub gratar se pune o tava cu putina apa, ca sa curga in ea sucurile de la kebab

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kebab indian cu fasole rosie si orez 14934
retete culinare - Kebab indian cu fasole rosie si orez 14935
retete culinare - Kebab indian cu fasole rosie si orez 14936
retete culinare - Kebab indian cu fasole rosie si orez 14937

COMENTARII (24)

ionix 1

27.01.2010, 13:38

la multi ani! fie ca toate dorintele sa ti se-ndeplineasca...

Brindusa 1

27.01.2010, 20:50

va multumesc (din nou) pentru toate gandurile bune si urarile frumoase.

elena1988 1

19.01.2011, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27