Kefta de curcan

de Poliana in Curcan, 7 Aug 2012 | 4677 vizualizari

 

Am facut o reteta libaneza, e pentru prima oara cand incerc ceva din aceasta bucatarie plina de arome.
Kefta se poate prepara din diferite tipuri de carne: miel, pui, curcan. Eu aveam curcan in frigider asa ca m-am gandit ca i-ar sta bine in acest preparat. Si nu m-am gandit rau :P

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de curcan
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa verde mare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta de curcan:

Daca va intrebati ce inseamna kefta (eu una nu stiam asa ca am facut niste cautari in acest scop)...ei bine, kefta este un fel de mancare traditional mediteranean care provine din verbul persan 'kuftan', iar acesta din urma inseamna 'a macina'. Si cu asta cred ca am explicat foarte bine ceea ce urmeaza sa facem.

Este o reteta simpla, si tot ce avem de facut e sa macinam, condimentam, amestecam si prajim. Mai aveti nevoie de detalii? :)) Nu vreau sa fiu chiar asa de expeditiva, asa ca o sa va explic in ce consta si pasii acestia :)

Carnea o taiem bucatele, nu foarte mici, si o punem in robot impreuna cu ardeiul curatat si taiat, ceapa verde, patrunjelul si mararul, acestea din urma spalate bine si scurse de apa. Dupa ce am macinat toate acestea, adaugam condimentele si oul batut putin cu furculita, apoi omogenizam. Vom obtine o compozitie ca pentru chiftelute.

Incingem gratarul bine, formam chiftele mai mari (gen burger), infingem un bat de frigaruie in fiecare bucata de carne, si le punem pe gratar. Le prajim cate 5 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Foooarte usor de facut, si foarte bun. Noi am alaturat acestor kefta delicioase o garnitura de cartofi noi, fierti 10 minute in apa cu sare, apoi scursi si pusi intr-un vas termorezistent, stropiti cu ulei de masline, sare si marar tocat fin, lasati 20 de minute la cuptot la foc incins (220 grade celsius). 
In varf de frigaruie am alaturat si cate-o felie de lamaie...iar rezultatul a fost un deliciu!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Kefta de curcan 172905
retete culinare - Kefta de curcan 172906
retete culinare - Kefta de curcan 172907
retete culinare - Kefta de curcan 172908

COMENTARII (49)

Angelina_Elena 1

10.08.2012, 00:47

arata foarte,foarte bine!

gabrielaela 1

17.08.2012, 15:10

arata foarte bine

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:52

super yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59