Ketchup de casa

de rodicamaria in Sosuri, 28 Iun 2011 | 15610 vizualizari

 

Este una din retetele pe care le fac in fiecare an.Imi fac Ketcup-ul meu,fara E-uri(doar cel din "Ketcup",daca e sa ne luam dupa o reclama mai noua).Este putin de munca,dar la sfarsit constatam ca a meritat.Acum sa nu credeti cumva ca nu mai cumpar,ca asa pe cat de greu se face,asa de repede se termina.Deci:

 

INGREDIENTE

  • 1 litru bulion(si asta tot home made,altfel unde e farmecul?)
  • 12 ardei rosii(de preferat kapia)
  • 8-12 ardei iuti(sau dupa gust,cat de iute vrei sa fie produsul final)
  • 5 gogosari rosii
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • sare,dupa gust
  • piper,enibahar,busuioc,sau ce alte mirodenii va mai plac
  • 1 canita zahar(100 g)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.

Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga otetul,zaharul,uleiul si mirodeniile si se mai fierbe 15 min.

Se strecoara prin sita ,se pun 4 aspirine pisate,se amesteca bine si apoi se pune in borcane.Din aceste cantitati rezulta aprox.4 borcane de 400 g.Ceea ce rezulta(cojile de ardei,gogosar) nu trebuie aruncate,se pun in borcan si se folosesc la ciorbe,tocanite,daca vreti.

In tava cuptorului de aragaz se pun cateva foi de ziar,se pun borcanele cu compozitia si apoi se da drumul la foc mic,pana se incalzeste bine cuptorul,apoi se stinge focul si se lasa borcanele acolo pana se racesc complet.

 

TIPS-URI

1

Cand strecurati compozitia,sita sa nu fie asa deasa si sa pasati cu un polonic mic,sa treca tot piureul.Sa ramana doar cojile de ardei.

COMENTARII (13)

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:24

divainbucatarie

divainbucatarie 1

08.07.2011, 11:13

alinutzika

alinutzika 1

06.08.2011, 23:52

imi place ketchup-ul de casa....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!