Ketchup de casa

de mirela0911 in Bulion, 23 Sep 2011 | 9373 vizualizari

 

Reteta am "luat-o" de la Bucataresele vesele (multumesc) si cu unele modificari a iesit un ketchup tare bun, pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 1.75 litri de bulion
  • 1.5 kg gogosari
  • 5 mere
  • 5 bucati de ceapa rosie
  • 1/2 lg piper boabe
  • 1 lg boabe de mustar
  • 4 lg zahar
  • 7 lg otet
  • sare dupa gust
  • 1/2 lgt. salicil
  • 1 crenguta de busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Gogosarii se spala, se curata de cotor si seminte si se taie julien. 

Ceapa se curata si se taie bucati potrivite.

Merele se curata de coaja, se taie in patru si se curata de samburi si casuta lor.

Intr-o oala incapatoare se pune bulionul si se pune pe foc. Se adauga gogosarii, ceapa si merele si se lasa sa fiarba. Intr-un saculet de tifon se pun piperul si boabele de mustar, se leaga cu ata si se pune in oala. Se lasa la foc mic pana se fierb toate ingredientele.

Se scoate saculetul cu boabele, iar restul se paseaza cu blenderul pana devine ca o pasta. Se pune din nou pe foc si se condimenteaza cu sare, zahar si otet dupa gust. Eu am pus tot cate o lingura de zahar si otet, am gustat iar am mai pus pana am ajuns la cele 7 lg otet si 4 de zahar. Se poate pune mai mult sau mai putin in functie de gusturi.

Se lasa sa fiarba pana se ajunge la consistenta dorita (em am fiert aproximativ o ora). Se stinge focul, se adauga busuiocul si salicilul. Se amesteca, se scoate crenguta de busuioc si se toarna in sticlele dinainte spalate si incalzite in cuptor. Se capseaza si se pun in paturi la caldurica pana se racesc, dupa care se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Optional se poate pune si 5-6 catei de usturoi, 2-3 ardei iuti.

2

In loc de gogosari se poate pune ardei gras rosu sau ardei capia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

25.09.2011, 13:27

nusica mersi de aprecieri
cat despre bulionul din comert nu am folosit niciodata, nu stium cum e, eventual la final nu trebuie sa-l mai lasi mult sa fiarba, iar despre aspirina chiar nu stiu ce sa zic pentru ca eu nu folosesc spor la treaba

MotanLaOale 1

26.09.2011, 08:46

bun bun

Lau 1

03.10.2011, 14:09

bine mai arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos dulce