Ketchup de casa

de babi5 in Conserve, 29 Sep 2013 | 15400 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta lui vio-dreams, cu mici modificari la cantitate si condimente, nu am pus busuioc si maghiran si nu am copt ardeii, iar in loc de rosii am pus bulion de casa. Rezultatul bun-bun, mie imi place (poate un picut prea dulce dupa gustul meu), dar am respectat cantitatea de zahar. Data viitoare o sa pun mai putin si frunza de telina mai putina fiindca fierbind inmpreuna da o tenta de usor amarui. Multumesc vio-dreams

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de ardei capia
  • 1.5 l bulion de casa
  • 4-5 frunze telina cu tot cu tija(trebuie doar 2-3)
  • 200 gr zahar brun
  • 3 cepe mari
  • 1 lingura de sare
  • piper
  • 5 catei de usturoi
  • 6 ardei iuti
  • 10 ml.otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 crenguta de rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Am  curatat ardeii, i-am spalat si i-am dat prin masina de carne cu sita mica, am curatat si ceapa si la fel am dat prin sita mica storcind-o bine de zeama lasata. Apoi  am pus intr-o oala de inox cu fund gros, am adaugat sarea, piperul, foile de dafin, ardeii iuti, cateii de usturoi zdrobiti si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic pina scade la jumatate. Apoi am dat prin sita de bulion (veche ca si mine, dar buna) am obtinut o pasta fina de tot. Am adaugat zaharul, otetul si uleiul si am mai lasat la fiert impreuna cu o aspirina inca 30 minute. Am pus in sticlute bine sterilizate din timp apoi le-am acopert cu o patura  groasa lasind la cald pina a doua zi. Ketchupul este gata bun pentru a fi folosit .

 

TIPS-URI

1

Dupa parerea si gustul meu se mai pot adauga 2-3 catei de usturoi in plus

2

Zahar iarasi mai putin ,cred ca 150 de grame este suficient

3

Si frunze de telina mai putine fiindca da o tenta de amarui fierbind atit de mult

RETETA IN IMAGINI

Ketchup de casa-0
Ketchup de casa-1
Ketchup de casa-2
Ketchup de casa-3

COMENTARII (22)

Lia_

Lia_ 1

30.09.2013, 06:57

babi5

babi5 1

30.09.2013, 17:17

Multumesc Rocsi

babi5

babi5 1

30.09.2013, 17:18

Multumesc Lia1

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!