Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

de gaby_duceag in Conserve, 17 Sep 2011 | 10783 vizualizari

 

Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.
Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), 'poi stiu si sa ma laud :D :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg rosii
  • 2 kg kapia curatat
  • 2 kg gogosar curatat
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura miere
  • 4 foi dafin
  • 3-4 linguri  zahar
  • 7-8 linguri sare
  • o lingurita rasa tahon  uscat
  • o lingurita rasa busuioc uscat
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura miere
  • o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 kg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia:

noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.

Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )

Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru  o ora.
Si gata.
Nu fu' greu, asa-i?:))

 

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

19.09.2011, 23:52

MINUNAT!!!!!!

ela

ela 1

08.10.2011, 23:37

ce borcane colorate

Bya Ralu

Bya Ralu 1

09.08.2012, 00:31

ce bun!!!!!!!!trimite-mi si mie unu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!