Ketchup Panacris 2

de Panacris in Conserve, 30 Sep 2012 | 2722 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri, la provocarea dulce a lui Alldaycooking, o reteta de ketchup compilata dupa Mirela si Medioto:-*, bineinteles ca mi-am adus si eu aportul :D

 

INGREDIENTE

  • rosii de gradina 2 kg,
  • ardei kapia 2 kg,
  • ceapa alba 4 bucati,
  • ceapa rosie 2 bucati,
  • morcovi 4 bucati,
  • mere ionatate de Valeni de Munte 4 bucati,
  • sare neiodata 4 linguri,
  • otet din vin 2 cani ( cca. 350 ml.),
  • ulei de floarea soarelui 500 ml.,
  • cimbru,
  • oregano,
  • foi de dafin,
  • piper proaspat macinat,
  • enibahar boabe,
  • coriandru macinat,
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris 2:

Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit in alt ajutor din bucatarie, separatorul de fructe:D), lichidul obtinut  se adauga peste amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15  minute la foc mic, necaoperit. Spre final se adauga mirodeniile, impreuna cu otetul, sarea si zaharul, lasandu-se la fiert, pentru a se impreuna gusturile cca. 15 minute la foc mic. Amestecul obtinut se da prin blender ( atentie se scot foile de dafin si boabele de enibahar!), apoi se toarna in sticle curate, se eticheteaza si se dau la dunst uscat pana  a doua zi ( adica se invelesc in paturi!). Spor la treaba!

 

RETETA IN IMAGINI

Ketchup Panacris 2-0
Ketchup Panacris 2-1
Ketchup Panacris 2-2
Ketchup Panacris 2-3
Ketchup Panacris 2-4
Ketchup Panacris 2-5
Ketchup Panacris 2-6
Ketchup Panacris 2-7
Ketchup Panacris 2-8
Ketchup Panacris 2-9
Ketchup Panacris 2-10
Ketchup Panacris 2-11
Ketchup Panacris 2-12
Ketchup Panacris 2-13
Ketchup Panacris 2-14
Ketchup Panacris 2-15
Ketchup Panacris 2-16
Ketchup Panacris 2-17
Ketchup Panacris 2-18

COMENTARII (17)

Lau

Lau 1

30.09.2012, 20:51

lilik

lilik 1

02.10.2012, 09:01

Sim0na

Sim0na 1

02.10.2012, 12:03

bun tare!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!