Ketchup Panacris cu usturoi

de Panacris in Bulion, 20 Aug 2012 | 6380 vizualizari

 

O noua varianta de ketchup!

 

INGREDIENTE

  • Roşii 5 kilograme
  • Ardei grasi colorati 3 kilograme, .
  • Ceapă albă 5 bucăţi,
  • Morcovi 1 kilogram,
  • Ţelină rădăcina 2 bucati,
  • Usturoi 2 căpăţâni,
  • Condimente (foi de dafin, enibahar, coriandru, nucşoară, cimbru, piper, boabe muştar, boia dulce de ardei)
  • Ulei 4 linguri,
  • Sare iodată 12 linguriţe,
  • Zahăr 300 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Oţet 200 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris cu usturoi:

Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii.  Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Morcovii şi ţelina se curăţă se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de ceapa şi ardei. Se adaugă sucul de roşii, lasandu-se la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, mierea, usturoiul curăţat şi presat, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 20 de minute. Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup Panacris cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup