Ketchup Panacris cu usturoi

de Panacris in Bulion, 20 Aug 2012 | 3278 vizualizari

 

O noua varianta de ketchup!

 

INGREDIENTE

  • Roşii 5 kilograme
  • Ardei grasi colorati 3 kilograme, .
  • Ceapă albă 5 bucăţi,
  • Morcovi 1 kilogram,
  • Ţelină rădăcina 2 bucati,
  • Usturoi 2 căpăţâni,
  • Condimente (foi de dafin, enibahar, coriandru, nucşoară, cimbru, piper, boabe muştar, boia dulce de ardei)
  • Ulei 4 linguri,
  • Sare iodată 12 linguriţe,
  • Zahăr 300 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Oţet 200 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup Panacris cu usturoi:

Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii.  Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Morcovii şi ţelina se curăţă se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de ceapa şi ardei. Se adaugă sucul de roşii, lasandu-se la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Condimentele, mai puţin foile de dafin, se macină mărunt şi se adaugă în sosul obţinut. Spre final se adaugă foile de dafin, zahărul, mierea, usturoiul curăţat şi presat, sarea şi oţetul. Se lasă să fiarbă la foc mic până se îngoaşă, cca. 20 de minute. Se toarnă ketchup-ul în sticle sau borcane mai mici, sterilizate înainte în cuptor. Se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174254
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174255
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174256
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174257
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174258
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174259
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174260
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174261
retete culinare - Ketchup Panacris cu usturoi 174262

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

21.08.2012, 21:36

Panacris 1

22.08.2012, 09:04

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:28

Faina reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55