Ketchup picant

de Bunica in Bulion, 10 Aug 2014 | 11014 vizualizari

 

Am vazut la Laura Laurentiu o reteta de ketchup ,care m-a atras.Ieri am executat-o.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. rosii
  • 1,5 kg. ardei gras rosu
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • runzele de la o telina
  • sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita pudra ghimbi1 lingurita tarhon
  • 4 foi dafin
  • 100 ml. otet
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Ardeii se coc ,se curata de seminte,coaja si cotoare.

Ceapa si usturoiul curatate.

Le punem in blender pana obtinem o pasta.

Rosiile se dau prin masina de rosii.

Adreiul iute il taiem in doua pe lungime.

Punem intr-un vas incapator toate ingredientele ,mai putin otetul.

Se fierb pana se obtine o pasta.

Adaugam otetul. 

Se gusta si se completeaza de sare,piper.

Se scot foile de dafin.frunzele de telina si ardeiul iute.

Turnam compozitia fierbinte  in sticlele spalate si sterilizate,capacim si le punem la paturica ,spun eu(le infasuram intr-o patura de lana pana se racesc)

Din aceste cantitati am obtinut 2 sticle de 750 ml. si 2 sticle de 200 ml.

 

TIPS-URI

1

Se pot elimina sau adauga condimentee dorite.

RETETA IN IMAGINI

Ketchup picant-0
Ketchup picant-1
Ketchup picant-2
Ketchup picant-3
Ketchup picant-4
Ketchup picant-5
Ketchup picant-6
Ketchup picant-7
Ketchup picant-8
Ketchup picant-9

COMENTARII (17)

Panacris 1

12.08.2014, 11:48

Rocsi 1

12.08.2014, 12:58

Cred ca a iesit asa bun!

bianca92 1

23.08.2014, 21:15

cel mai bun si bunica mea face

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04